Antena Căutare

Elevii scolii primare din oraselul american Newtown au revenit la ore

Copiii care invatau la scoala primara din Newtown au reluat cursurile, pentru prima data dupa masacrul in care 20 de copii si sase invatatori au fost ucisi. Cursurile nu au loc in cladirea unde s-a petrecut tragedia, ci intr-o localitate vecina. Pentru ca elevii sa treaca mai usor peste cele intamplate, clasele au fost reconstituite identic in noua cladire

Autobuzele scolare si-au reluat cursele la Newtown, ca in orice orasel american. Evenimentul avea, insa, o semnificatie aparte pentru sutele de mici supravietuitori ai atacului sangeros de pe 14 decembrie. Redeschiderea cursurilor a fost vegheata discret de politie, care nu a avut de raportat niciun incident.

Pana la terminarea anchetei, scoala unde s-a produs tragedia ramane inchisa. Un fost liceu, nefolosit de un an, a fost pregatit in graba pentru a-i primi pe elevi, intr-un orasel vecin. Copiii si-au regasit, pe banci, chiar si obiectele personale uitate la evacuarea din ziua masacrului, iar noua scoala a primit numele celei vechi: Sandy Hook.

Pe drumul spre noua lor scoala, copiii au fost intampinati de lozinci prietenoase, instalate de localnici. In prima zi, multi au fost insotiti de parinti, iar psihologii au fost gata sa le dea ajutor. Dar se pare ca nu a fost nevoie.

Ucigasul de la scoala Sandy Hook, un tanar suferind de autism, si-a luat viata dupa masacru. Tragedia a relansat dezbaterile asupra controlului armelor si sigurantei scolilor in Statele Unite, care au mai trecut, in ultimii ani, prin incercari asemanatoare.

Israelul interzice fotomodelor prea slabe sa mai defileze pe podium! Legea a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2013... O tabara din Coreea de Sud disciplineaza adolescentii ca in armata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x