Antena Căutare

Epidemia noului coronavirus, imposibil de inversat în Marea Britanie, anunţă şeful serviciilor sanitare britanice Chris Whitty

Răspândirea epidemiei noului coronavirus nu mai poate fi oprită în Marea Britanie, iar gestionarea acestei crize sanitare presupune de-acum o creştere a capacităţii de primire a Serviciului Naţional britanic de Sănătate (NHS), sistemul britanic de sănătate, a anunţat joi principalul consilier medical al Guvernului lui Boris Johnson, relatează Reuters.

Şeful serviciilor sanitare britanice Chris Whitty a anunţat totodată că obiectivul pe termen scurt este o atenuare şi o întârziere a vârfului epidemiei.

În opinia sa, răspândirea covid-19 - boala pe care o fac anumiţi pacienţi contaminaţi cu noul coronavirus - în Marea Britanie s-a dovedit conformă previziunilor.

Însă el a avertizat că rata mortalităţii constatată în ţară ar putea să pară relativ mai mare, în aşteptarea unei intensificări a testării în vederea depistării.

Guvernul Johnson s-a mulţumit iniţial să implementeze măsuri mai puţin dure decât în Italia, Spania şi Franţa de exemplu, după care şi-a schimbat poziţia şi a dat consemne în vederea păstrării unei distanţe sociale şi limitării deplasărilor.

Sursa : news.ro

Uniunea Europeană solicită Netflix să-şi limiteze serviciul pentru a evita colapsul internetului... Premierul Mark Rutte le cere olandezilor să stea liniştiţi, există suficientă hârtie igienică pentru următorii zece ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x