Antena Căutare

Erdogan consideră ”inacceptabile” declaraţiile lui Macron cu privire la ”moartea cerebrală” a NATO

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan consideră ”inacceptabile” declaraţiile despre NATO ale omologului său francez Emmanuel Macron, care a apreciat că Alianţa Nord-Atlantică se află în stare de ”moarte cerebrală” şi a deplâns atitudinea Turciei în Siria, relatează AFP.

Erdogan este ”foarte dezamăgit” de declaratiile Franţei cu privire la NATO, a declarat Donald Trump în Biroul Oval.

”Cred că preşedintele (turc) într-adevăr nu a apreciat (...) şi cred că mulţi alţi oameni au avut aceeaşi reacţie”, a continuat el.

”INacceptabil”, a adăugat simplu preşedintele turc, aşezat alături de Trump şi ale cărui declaraţii erau traduse de către un interpret.

”Nu aveţi nicio coordonare a deciziei startegice a Statelor Unite cu parteneriii din NATO şi asistăm la o agresiune a altui partener NATO, Turcia, într-o zonă în care interesele noastre sunt în joc”, declara în urmă cu o săptămână, pentru revista The Economist, şeful statului francez, referindu-se la intervenţia militară a Turciei în Siria.

”Ceea ce s-a întâmplat este o problemă enormă pentru NATO”, adăuga Macron, întrebându-se despre viitorul Articolului 5 al Tratatului NATO, care prevede o solidaritate militară între membrii Alianţei Nord-Atlantice în cazul în care unul dintre ei este atacat.

”Ce va fi Articolul 5 mâine? Dacă regimul luibashar al-Assad decide să replice Turciei, oare ne vom angaja? Aceasta este o întrebare reală”, declara el.

Cu o lună înainte de summitul care marchează 70 de ani de la înfiinţatrea NATO, declaraţiile lui Emmanuel Macro au provocat o undă de şoc şi au relansat dezbaterea pe tema viitorului şi obiectivelor strategice ale blocului militar occidental, criticat deja, în ami multe rânduri de către Donald Trump.

Sursa : news.ro

Boris Johnson a anulat o trimitere la ”onanism” într-un discurs de campanie... Atenție! Acest gen de fotografie este stric interzis! Cine încalcă legea primește doi ani de închisoare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x