Antena Căutare

Explozie de cazuri de coronavirus. Țara care prelungeşte cu trei luni ”starea de catastrofă”: ”E pentru a proteja viețile oamenilor!”

Infecțiile cu noul coronavirus continuă să crească în Chile, acolo unde autoritățile au decis prelungirea ”stării de excepție constituțională în caz de catastrofă” pentru alte trei luni. 

Explozie de cazuri de coronavirus. Țara care prelungeşte cu trei luni ”starea de catastrofă”: ”E pentru a proteja viețile oamenilor!”
Explozie de cazuri de coronavirus. Țara care prelungeşte cu trei luni ”starea de catastrofă”: ”E pentru a proteja viețile oamenilor!”

Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării, Alberto Esina, care a declarat că prelungirea ”este pentru a proteja viețile chilienilor”.

Starea de catastrofă naţională, decretată pentru prima dată la 18 martie, permite menţinerea interdicţiei de deplasare pe timp de noapte şi instaurarea carantinei.

Această decizie vine după ce în Chile s-au înregistrat nu mai puțin de 179.436 de cazuri, dintre care 3.362 de decese.

Teorie explozivă despre originea valului doi de COVID-19, în China! Unde a fost descoperit virusul: „OMS urmărește îndeaproape situația”

Gestionarea crizei de coronavirus în Chile a stârnit controverse

Modul în care a fost gestionată epidemia şi o controversă privind metodologia de numărare a deceselor legate de COVID-19 l-au costat funcţia pe ministrul sănătăţii, Jaime Manalich, care şi-a anunţat sâmbătă demisia. Locul său a fost luat de Enrique Paris, pediatru şi fost preşedinte al Ordinului medicilor, transmite Agerpres.

Coronavirus România. 16 iunie 2020. Live Update. Crește din nou numărul de noi cazuri: 250 raportate în ultimele 24 de ore

Starea de urgență sanitară a fost instituită încă din 7 februarie. Deși au fost închise frontierele, au fost suspendate cursurile şcolare, restrânse deplasările şi aplicată o politică de depistare masivă a infectărilor, numărul infectărilor a crescut masiv.

De asemenea, Chile a optat nu pentru izolarea generală a populaţiei, ci pentru carantine selective, în funcţie de focare, însă această măsură nu a fost eficientă, întrucât în zonele sărace s-au înregistrat focare de coronavirus.

Penny Lane, reper al oraşului Liverpool graţie grupului The Beatles, ar putea fi redenumit... Prima măsură după creșterea numărului de cazuri de Covid-19: Masca obligatorie pe stradă și în toate spațiile publice, î...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x