Antena Căutare

Extrema dreaptă austriacă pierde puterea în landul-cheie Burgenland, de unde este originar liderul său Norbert Hofer

Partidul austriac FPÖ (extremă dreapta), zguduit de scandaluri de corupţie, a pierdut controlul landului-cheie Burgenland, unde Partidul Social-Democrat (SPÖ, centru-stânga) a preluat controlul în urma unor alegeri locale, relatează AFP.

SPÖ a obţinut 49,94% din voturile exprimate în acest scrutin duminică în landul Burgenland, care se învecinează cu Ungaria, cu opt puncte procentuale mai mult decât în alegerile precedente din 2015, potrivit unor rezultate preliminare.

Acest succes le permite social-democraţilor - aflaţi într-o coaliţie locală cu FPÖ din 2015 - să guverneze de-acum singuri, după ce au obţinut 19 dintre cele 36 de mandate puse în joc.

Partidul de extremă dreapta - al cărui lider Norbert Hofer este originar din Burgenland - a obţinut 9,79% din voturile exprimate, mai puţin cu cinci puncte procentuale decât în 2015.

O criză politică răsuntoare, în urma Ibizagate, în mai, a condus la căderea prematură a guvernului conservator al cancelarului Sebastian Kurz şi la destrămarea coaliţiei pe care o forma din 2017 cu FPÖ.

Conservatorii austrieci s-au aliat cu Verzii pentru a forma un nou Guvern, tot sub conducerea lui Kurz.

Sursa : news.ro

”Nu există o soluţie militară în Libia”, reiterează Erdogan la Alger, într-un turneu african... Cel puţin un rănit după ce trei proiectile ating în mod direct Ambasada SUA la Bagdad, unde manifestanţi sfidează putere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x