Antena Căutare

Transgender și fără adăpost: O combinație fatală.O persoană transgender a fost împușcată mortal după ce a folosit baia femeilor într-un restaurant McDonald's

O femeie transgender a fost împuşcată mortal după ce a folosit baia femeilor într-un McDonalds din Puerto Rico, relatează The Independent.

Transgender și fără adăpost: O combinație fatală.O persoană transgender a fost împușcată mortal după ce a folosit baia femeilor într-un restaurant McDonald's
Imaginile încărcate pe reţelele sociale arată cel puţin două persoane care ridiculizează şi ameninţă victima. Investigatorii încercă să afle dacă cele două persoane sunt şi cele ce au comis crima. | CNN

O femeie transgender și fără adăpost a fot împușcată mortal în Puerto Rico, la câteva ore după ce o persoană din incinta restaurantului McDonald's a sunat la poliție pentru a anunța că victima a folosit baia destinată femeilor.

Alexa Negrón Luciano a fost omorâtă, luni dimineață, în Tao Baja, pe coasta nordică din Puerto Rico.

Poliția investigheză dacă înregistrările postate pe rețele de socializare, în care cel puțin doi bărbați pot fi auziți ridiculizând și amenințând persoana care se presupune că a fost victima atacului, reprezintă însăși scena omorului.

Un individ spune, în înregistrare, referindu-se la victimă cu un pronume masculin: "Să fii sigur că mă duc și îl împușc!"

Oamenii și-au exprimat regretul față de decesul doamnei Negrón prin hashtaguri precum: "#SeLlambaAlexa" și "Her name was Alexa/Numele ei era Alexa", și totodată au adus în atenţia publicului larg discriminările și pericolele cu care persoanele din comunitatea LGBTQ+ se confruntă.

Pedro Julio Serrano, un activist al comunității LGBT+, a sunat la autorități pentru a investiga această crimă sub umbrela unei infracțiuni motivate de ură.

Domnul Serrano, într-o declarație publicată pe site-ul său, spune că Alexa a fost "urmărită și vânată" înainte de a fi omorâtă, atașând videoclipul care demonstrează că această crimă a fost una motivată de ură și intoleranță.

Acesta a criticat grupurile conservatoare și a argumentat că aceștia sunt devină pentru isteria centralizată în jurul oamenilor transgender care folosesc băi publice.

"Trebuie denunțat discursul plin de ură ce stă la baza doctrinei grupurilor fundamentaliste care promovează un climat în care se persecută o persoană transgender, din simplul fapt că a folosit o toaletă.", a continuat domnul Serrano.

La 27 de ani, doamna Negrón a devenit ca mai recentă victimei a unei lungi istorii de violență împotriva comunității LGBT+ din Puerto Rico.

"Au omorât-o pe Alexa, nu un om într-o fustă." , au fost cuvintele inscripționate pe tricoul purtat de cântărețul Bad Bunny în timpul unei transmisii televizate din cadrul emisiunii "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon".

Cântărețul trap, de origine latină, a optat pentru o fustă neagră, în efortul de a atrage atenția asupra crimei care a șocat țara sa natală.

Cel puțin alte 26 de persoane care nu sunt în conformitate cu regulile impuse de societate în legătură cu sexualitatea au fost omorâte în America, anul trecut, conform unui raport al Campaniei pentru Drepturi Umane.

Prima ţară din lume care oferă transport public gratuit... „Apocalipsa coronavirusului” a ajuns în New York. Oamenii se calcă în picioare în magazine, de teama carantinei, după pr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x