Căutare Live

Femeile devin emblema industriilor

Vedete internaționale au celebrat rolul femeilor în industria filmului în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, la Cannes.

Vedete internaționale au celebrat rolul femeilor în industria filmului în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, la o gală care a avut loc la Cannes.

Festivalul de film de la Cannes, cel mai de seamă eveniment de cinema din lume, şi-a luat angajamentul anul trecut să promoveze un număr egal de bărbaţi şi femei în structura sa de conducere până în 2020, doar că procesul este lent, egalitatea fiind greu de stabilit.

"Femeile realizează filme de 11 decenii", a spus actriţa britanică Tilda Swinton, protagonista peliculei ''The Dead Don't Die'', în cadrul unei conferinţe de presă la începutul acestei săptămâni.

Dintre cele 47 de festivaluri care au susţinut demersul, 38% din ele sunt conduse de femei, potrivit datelor furnizat de gruparea de lobby.

Specialiştii din industria filmului spun că progresul lent al demersului se reflectă în diverse stări de fapt, de la atenţia insuficientă pe care regizoarele o primesc în presă, la reprezentarea insuficientă a acestora la evenimente din domeniu.(sursa:agerpres)

Prestigiosul festival îşi propune să includă mai multe femei în structurile sale de conducere, iar juriul de anul acesta a fost mai echilibrat din punctul de vedere al genului. Inițiativa a venit în sprijinul eliminării cutumelor interacționale de gen care separă unitatea umană pe două planuri distincte care pot dezechilibra starea de bine a grupurilor unei comunități.

Ce motiv de sărbătoare au musulmanii din mai multe țări începând cu această zi... Devin-o salvator printr-o geantă ecologică...
Ultimele știri