Antena Căutare

Financial Times: Masurile de austeritate au adancit declinul economic din Romania

Masurile de austeritate au adancit declinul economic din Romania, se arata intr-o analiza Financial Times. Cotidianul britanic noteaza ca masurile adoptate de autoritatile de la Bucuresti par a fi experimente controlate ale politicilor dure de austeriate.

Romania si Letonia sunt singurele state din Uniunea Europeana care au aplicat simultan mai multe masuri de austeritate: au scazut salariile bugetarilor cu peste 25%, au redus numarul angajatilor din sectorul public cu circa 20% si au majorat taxa pe valoare adaugata.

Potrivit Financial Times, guvernul Boc a copiat, constient sau nu, modelul Letoniei. Cornel Ban, doctor in economie la Universitatea din Maryland, Statele Unite, subliniaza ca austeritatea a accentuat criza, chiar daca situatia s-ar putea imbunatati pe termen lung.

"Cand politistii se revolta in fata sediului Presedintiei, iar angajatii din finantele publice il iau ostatic pe ministru, probabil ca ar trebui sa devenim mai precauti la atractia masurilor de austeritate", a spus Cornel Ban.

El atrage atentia ca efectele negative ale masurilor de austeritate din Romania ar trebui sa le dea de gandit celor care propun adoptarea unor programe mai dure de ajustare in Portugalia si Grecia.

Proteste de amploare in Italia si Grecia, fata de planurile de austeritate... Columbia: 13 morti si 27 de raniti, in urma unei alunecari de teren...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x