Antena Căutare

Financial Times: UE trebuie rezolve problema romilor

Autoritatile de la Bruxelles trebuie sa decida urmatorii pasi pentru rezolvarea problemei romilor, in conditiile in care putine actiuni au avut loc, in pofida agitatiei din ultima saptamana, titreaza Financial Times.

Executivul european va decide la 30 septembrie daca Franta se va confrunta cu primele etape ale actiunii judiciare, pe fondul acuzatiilor ca nu implementeaza legislatia UE privind discriminarea. Dar chiar daca analiza juridica va fi impotriva Frantei, rezultatul va fi un impact mic sau inexistent asupra situatiei.

In cel mai rau caz, Guvernul francez va primi o serie de scrisori in care i se cere sa isi schimbe politica, in caz contrar riscand actiuni in justitie. Orice proceduri in fata Curtii Europene de Justitie ar dura insa cel putin doi ani, mergand dincolo de alegerile prezidentiale franceze din primavara lui 2012.

Prin urmare, Bruxelles-ul se va concentra cel mai probabil pe masurile pe termen lung pe care le poate lua pentru integrarea romilor, in particular prin acordarea unor fonduri mai importante.

Laszlo Andor, comisarul european pentru Afaceri Sociale, a recunoscut ca proiectele in favoarea romilor se lupta sa primeasca bani europeni, acuzand statele membre ca nu prezinta proiecte suficient de credibile.

Afganistan: Alegeri legislative, sub tiruri de racheta... Bono ii apara pe romi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x