Antena Căutare

Florida, invadata de o specie de pitoni gigant

Mai multi pitoni gigant din specia Burmese au fost descoperiti in zona Everglades din statul american Florida, relateaza ABC News.

Acesti serpi traiesc acum pe suprafete intinse din acea zona, muncitorii din Everglades fiind nevoiti sa se obisnuiasca sa ii vada zi de zi. Pitonii Burmese sunt unii dintre cei mai mari serpi din lume. Pot avea pana la sase metri lungime si o greutate de peste 113 kilograme. Sunt originari din Asia de Sud-Est si isi omoara prada prin asfixiere.

Autoritatile americane credeau pana acum ca golfurile si estuarele din zona constituie o bariera naturala care impiedica speciile neobisnuite de serpi sa se raspandeasca in Florida.

De asemenea, pana acum se credea ca pitonii Burmese nu supravietuiesc in apa sarata din Florida, care facea ca invazia serpilor sa fie imposibila. Oamenii de stiinta de peste ocean au facut un studiu pe 24 dintre pitonii descoperiti in Everglades, carora le-au dat apa de baut de diferite feluri. Reptilele care au baut apa sarata, au trait in medie o luna.

Acum, este posibil ca aceste reptile sa ajunga din apele Floridei si in alte state americane, precum Texas si Louisiana.

Foto: hepta.ro

Constructie inedita la Luvru: Val islamic de matase de 2800 de metri patrati... VIDEO! Furtunile si ninsorile au pus stapanire pe toata Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x