Antena Căutare

Fostul sef al CIA in Romania a primit inca 8 ani de inchisoare

Un fost sef al Biroului CIA din Romania, incarcerat din 1997 pentru spionaj in favoarea Rusiei, a mai primit inca opt ani de inchisoare, pentru ca a continuat sa le trimita rusilor informatii secrete din penitenciar, prin intermediul fiului sau, informeaza AFP.



"El l-a vazut pe fiul sau, Nathaniel, de mai multe ori (la inchisoare) si i-a incredintat informatii destinate Rusiei", au declarat surse din cadrul Departamentului de Justitie. In plus, fostul sef CIA din Romania l-a instruit pe fiul sau, invatandu-l cum sa calatoreasca discret cu banii primiti de la rusi si sa ii distribuie familiei sale.

Potrivit agentului Biroului Federal de Investigatii (FBI) in Oregon, Arthur Balizan, ancheta in acest caz dovedeste ca "spionajul international ramane o amenintare pentru America, dupa decenii de la sfarsitul Razboiului Rece"

Harold James Nicholson a obtinut functia de sef al Agentiei CIA din Romania, imediat dupa caderea regimului Ceausescu si, timp de doi ani, acesta a coordonat o actiune ampla de racolare de noi colaboratori.

In 1996, Nicholson a fost arestat de FBI pe aeroportul Dulles, sub acuzația de a fi agent al Moscovei. El a reusit sa scape de pedeapsa cu moartea, insa a a fost condamnat la 23 de ani de inchisoare. Harold James Nicholson este agentul CIA cu cel mai inalt grad care a fost condamnat pentru spionaj, in SUA, informeaza inpolitics.ro.

Sursa: antena3.ro

Foto: fbi.gov

Avionul chinezesc invizibil pe radar a beneficiat de tehnologie ruseasca... Republica Moldova: Capcanele guvernarii? Conspiratia, coruptia si cresterea preturilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x