Antena Căutare

Franta, lovita de criza: Guvernul pregateste noi masuri de austeritate

Guvernul francez a prezentat, miercuri, proiectul de buget pe anul 2012. Acesta vizeaza reducerea deficitului de la 5,7 la 4,5%, ceea ce presupune adoptarea unui nou "pachet" de reduceri de cheltuieli si majorari de taxe, in contextul unei cresteri economice sub asteptari.

"Pilonul central" al noilor masuri de austeritate il reprezinta reducerea cheltuielilor bugetare. In proiectul de buget pe 2012, guvernul francez s-a angajat sa continue sa inghete cheltuielile publice si transferurile catre autoritatile locale, respectiv sa mentina politica de a inlocui doar jumatate din functionarii publici care se retrag.

Totodata, executivul va cere parlamentului sa identifice economii suplimentare de un miliard de euro in timpul dezbaterilor pentru buget, potrivit Wall Street Journal.

In acelasi timp, guvernul francez mizeaza pe masurile de taxare pentru companiile mari deja anuntate, care vor aduce fonduri suplimentare de circa doua miliarde de euro la buget in 2012, si ia in calcul majorarea taxelor pe alcool, tutun si bauturi racoritoare ce contin zahar.

De asemenea, se va pastra taxa pentru persoanele cu venituri mari, pana la coborarea deficitului sub 3% din PIB.

Franta a revizuit in scadere prognoza de crestere economica pentru 2012, de la 2,25% la 1,75%, dupa ce economia a stagnat in trimestrul al doilea al acestui an.

FOTO! Cinci capete taiate, descoperite langa o scoala din Acapulco... VIDEO! Bataie la ONU, intre bodyguarzii premierului turc si agentii de securitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x