Antena Căutare

Fukushima: Nivelul de iod in apa marii, de 1.250 de ori mai mare decat normal!

Noi motive de ingrijorare despre situatia de la Fukushima. Apa marii in zona centralei are o concentratie de substante radioactive, de opt ori mai mare decat acum o saptamana. Informatia a alarmat atat autoritatile de la Tokyo, cat si Agentia Internationala pentru Energie Atomica.

UPDATE 15.00: Premierul japonez a anuntat ca in invelisul de otel al reactorului 3 de la Fukushima s-at putea sa fi aparut o fisura

Deoarece, cresterea nivelului de radiatii inseamna o scurgere la reactoare. Potrivit ultimelor masuratori, nivelul de iod in apa marii e de 1.250 de ori mai mare decat cel normal. Oficialii niponi spun ca situatia e in extrem de volatila.

Oamenii au primit totusi si o veste imbucuratoare. Concentratia de radiatii din aer e in scadere.

10.000 de morti, 17.500 de disparuti, 2.800 de raniti

La doua saptamani de la tsunami, Japonia continua sa numere victimele. Potrivit unui anunt facut vineri de politia nationala nipona, citat de AFP, bilantul cutremurului si valului urias a depasit pragul de 10.000 de decese confirmate, 17.500 de disparuti si aproape 2.800 de raniti.

Conform ultimelor date statistice publicate vineri la ora 11.00 (04.00, ora Romaniei), politia a declarat ca 10.035 de morti au fost confirmati si ca 17.443 de persoane erau date disparute.

Numarul ranitilor a ajuns la 2.775, a adaugat politia, insarcinata sa compileze statisticile provenind de la diferite prefecturi afectate si sa identifice cadavrele.

Sursa: Antena3

Foto: telegraph.co.uk

UPDATE! Libia: Rebelii au preluat controlul asupra orasului Ajdabiya... SOCANT! Ultimul elefant de circ din Marea Britanie, injunghiat si chinuit de un ingrijitor roman...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x