Antena Căutare

Furie in Statele Unite, dupa ce un tanar a pescuit o caracatita imensa si a mancat-o

Un val de furie a luat nastere in Statele Unite ale Americii dupa ce un tanar de 20 de ani a pescuit o caracatita gigantica, in apropierea orasului Seattle, si a cosumat-o. Imediat cum fotografiile cu pricina au aparut in mediul online, zeci de persoane si-au exprimat dezaprobarea, sau chiar dezgustul, nefericitul “pescar de ocazie" primind si telefoane de amenintare.

Desi gasesti caracatite la orice supermarket, unii oameni devin foarte furosi atunci cand vad, cu propriii ochi, cum animalele sunt scoase din habitatul lor natural si transformate in mancare. Iar povestea lui Dylan Mayer nu difera cu nimic de cea a unui biet pescar. Vrand sa culeaga roadele propriei munci, tanarul a cules din ape o nefericita caracatita si a transportat-o pana la masina - cu scopul de a o duce acasa. Insa nu a fost singur. Cativa oameni, aflati in apropiere, l-au fotografiat si au postat imaginile pe Facebook. Printre ei, Bob Bailey.

Imediat, uimirea s-a transformat in furie. “Se vedea ca acea caracatita era vie. Se juca cu ea. Asa ceva nu se face. Chiar daca poti sa o faci, nu ar trebui”, a spus Bob. Si nu a fost singurul.

De aici si pana la o petitie pentru interzicerea pescuitului “la caracatita” a mai fost un singur pas. Suprins de amploarea fenomenului, Mayer a incercat sa se apere. “Am mancat-o pentriu carne. E la fel ca pescuitul, doar ca e un alt animal”, a spus el. Insa a fost prea tarziu.

Activistii, convinsi ca respectivele caracatite sunt creaturi inteligente, curioase si jucause, au devenit de-a dreptul violenti. Asa se face ca Mayer a primit, in scurt timp, zeci de telefoane si mail-uri de amenintare, fiind nevoit sa le explice tuturor ca animalul nu avea oua. Insa problemele nu s-au oprit aici. Mai multe centre de scafandri i-au interzis accesul, iar visul sau de a deveni un salvamar este in pericol.

Acum, tanarul de 20 de ani recunoaste ca, in cazul in care ar fi pus in aceeasi situatie, ar da dovada de mai multa sensibilitate. Chiar daca simte ca nu a facut nimic rau!

foto: Daily Mail

Analisti: Barack Obama va invinge, dar nu va salva America... Sondaj: cine ar trebui sa fie viitorul presedinte al SUA in viziunea restului lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x