Antena Căutare

George Floyd a murit din cauza asfixierii, conform unei autopsii independente

George Floyd, afroamericanul al cărui deces a provocat proteste în SUA, a murit ca urmare a asfixierii (lipsei de oxigen), conform unei autopsii independente, relatează BBC.

El a murit după ce poliţiştii din Minneapolis au exercitat presiune pe gâtul şi spatele său, se arată în autopsia realizată de medicii angajaţi de familia lui Floyd.

"În opinia mea, cauza morţii este asfixierea, ca urmare a presiunii execitate pe gât - care a împiedicat irigarea creierului - şi presiunea exercitată pe spate, care a cauza probleme de respiraţie", a declarat Michael Baden, fost legist la New York, unul dintrei cei doi medici angajaţi de familia lui Floyd.

Medicii au concluzionat că moartea lui George Floyd poate fi încadrată la omucidere.

La prima autopsie, efectuată de Hennepin County Medical Examiner, s-a arătat că moartea lui Floyd a fost provocată de mai mulţi factori, între care hipertensiune şi consum de droguri.

George Floyd a fost ucis pe 25 mai. Patru poliţişti au fost concediaţi şi doar unul a fost pus sub acuzare - Derek Chauvin, care a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd timp de aproximativ 9 minute, este acuzat de crimă de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, a recunoscut duminică, la o conferinţă de presă, că vede moartea lui Floyd ca pe o crimă şi că ar vrea să îi vadă şi pe ceilalţi trei poliţişti acuzaţi.

Sursa : news.ro

Donald Trump cere guvernatorilor statelor să combată protestele violente, în timp ce oraşele se tem de noi distrugeri... Trump ameninţă că va trimite armata pe străzi pentru a pune capăt protestelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x