Căutare Live

Georgia: Coalitia de opozitie "Visul Georgian" a castigat legislativele

Presedintele georgian Mihail Saakasvili a recunoscut, marti, infrangerea partidului sau la alegerile legislative castigate in mod surprinzator de Visul Georgian, principala coalitie de opozitie a miliardarului Bidzina Ivanisvili.

"Este clar ca Visul Georgian a castigat majoritatea" la alegerile legislative de luni, a declarat Saakasvili, informeaza AFP.

Chiar daca nu s-a terminat numararea voturilor, liderul principalei coalitii a opozitiei georgiene, miliardarul Bidzina Ivanisvili, a proclamat victoria in alegerile parlamentare, in fata partidului presedintelui Mihail Saakasvili. "Am castigat, poporul georgian a castigat", a declarat Ivanisvili.

Astfel, Visul Georgian se claseaza pe primul loc in urma alegerilor parlamentare din Georgia, cu 35 % din voturi, partidul presedintelui Mihail Saakasvili fiind cotat cu 30 %, conform unui sondaj de tip exit-poll difuzat de Televiziunea publica. Conform AFP, cifrele definitive nu se vor reflecta insa neaparat in numarul de locuri in parlament, din cauza sistemului complex de tip majoritar combinat cu proportional.

Georgia a organizat luni alegeri parlamentare, sectiile de votare fiind inchise la ora locala 20.00. Conform altui sondaj, difuzat de posturile Rustavi-2 si Imedi, Visul Georgian al lui Ivanisvili este pe primul loc cu 51%, in timp ce Miscarea Nationala Unificata este creditata cu 41%. La Tbilisi, mii de sustinatori ai opozitiei s-au adunat in Piata Libertatii.

Foto: Intactimages / EPA

Cum va arata viitoarea harta a lumii... Metropolele italiene, paralizate de o greva de 24h a transportatorilor...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri