Antena Căutare

Germania - Cinci elevi români de la o şcoală din Spandau, confirmaţi cu Covid-19. Zeci de copii, plasţi în carantină

Cinci copii români elevi la şcoala primară „Christoph Földerich” din Spandau, suburbie a Berlinului, au fost confirmaţi cu Covid-19, iar cincizeci de elevi şi nouă profesori au fost plasaţi în carantină, scrie Berliner Zeitung.

Potrivit ziarului german, au fost înregistrate şi două cazuri suspecte, conectate cu cele din Spandau, în alte două şcoli din Neukölln.

Cei cinci elevi români învaţă în clase diferite. Acesta este cel mai mare număr de cazuri depistat într-o şcoală germană până acum, au spus autorităţile.

Trei dintre copiii de la „Christoph Földerich” aparţin aceleiaşi familii, potrivit unui medic. Legat de ceilalţi doi, este probabil că familiile au legătură.

Aparent, infecţia nu s-a produs la şcoală. În familia din care fac parte cei trei fraţi, alţi doi membri au fost testaţi pozitiv. Nu este clar dacă adulţii au transmis copiilor sau invers.

În Spandau, dar şi alte cartiere ale Berlinului, au fost raportate mai multe cazuri de români infectaţi în ultimele săptămâni.

Medicul Gudrun Widders din Spandau a spus: „În cazurile raportate acum, este frapant că familiile de români sunt afectate”.

Iniţial, doi copii din clasele a patra şi a şasea au fost depistaţi pozitiv cu Covid-19 la şcoala din Spandau. Grupurile de studiu din care făceau parte - în total, 20 de copii şi patru profesori - au fost plasate în carantină până pe 12 iunie. Apoi cei trei fraţi, care învaţă în clase diferite, au fost testaţi pozitiv. Astfel, alţi 29 de copii şi cinci profesori au fost plasaţi în carantină până pe 18 iunie.

Autorităţile medicale umăresc acum să găsească persoanele cu care au avut contact familiile. Părinţii copiilor de la şcoala „Christoph Földerich” care nu au fost plasaţi în carantină, dar care au simptome sau incertitudini ar trebui să raporteze departamentului de sănătate publică, a mai pus medicul.

Autorităţile sanitare au mai precizat că două cazuri suspecte de Covid-19 au fost depistate în Neukölln.

„Comunitatea română din Spandau şi Reinickendorf are legături cu Neukölln”, a spus Falko Liecke, consilier pe probleme de sănătate. Pe lângă aceste două cazuri, şapte copii de la şcoala primară „Hans Fallada” au fost plasaţi în carantină şi alţi zeci de la o şcoală gimnazială. Rezultatele analizelor sunt aşteptate.

Şcolile nu au fost închise. La unitatea de învăţământ din Spandau a mai fost detectat un caz în luna martie - un profesor - însă toate persoanele cu care a avut contact au fost testate negativ.

Părinţii au acuzat la finalul săptămânii trecute că nu au fost informaţi oficial privind noile cazuri şi carantina.

Conducerea şcolii a declarat luni pentru Berliner Zeitung: „Din păcate, şcoala nu este autorizată să ofere informaţii presei pe această temă”. Administraţia a mai spus că o scrisoare va fi transmisă părinţilor.

Sursa : news.ro

Cauţiunea minimă în vederea eliberării condiţionate a lui Derek Chauvin, poliţistul alb acuzat de asfixierea lui George ... Spike Lee: Viitoarele alegeri prezidenţiale americane vor fi cele mai importante din istoria civilizaţiei moderne. Manif...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x