Antena Căutare

Grecia: Primul caz mortal de gripa porcina!

Un bebelus in varsta de sapte luni, infectat cu virusul H1N1, a decedat, a anuntat Ministerul grec al Sanatatii. Institutia a comunicat ca acesta este primul caz mortal de gripa porcina din aceasta iarna, din Grecia.

Bebelusul, o fetita, a fost internat intr-un spital de pediatrie din Atena pe data de 10 ianuarie, fiind "transferat cu perfuzii de la un spital din Libia, unde fusese diagnosticat cu insuficienta respiratorie", au anuntat oficiali eleni. Acestia au explicat ca "virusul H1N1 a fost depistat in timpul analizelor efectuate de spital si, in pofida ingrijirilor, copilul a decedat din cauza unei afectiuni respiratorii ireversibile".

Gripa de tip A(H1N1), numita si gripa porcina, gripa mexicana, sau gripa nord-americana, a izbucnit in Mexic, in luna aprilie 2009 si a evoluat ca o pandemie, raspandindu-se in intreaga lume.

Desi a fost o boala gripala usoara si cu mortalitate relativ scazuta, de la declansarea sa in aprilie 2009 si pana in prezent, pandemia a provocat peste 20.000 de decese in intreaga lume.

FBI si Departamentul american al Justitiei, atacate de Anonymous... VIDEO! Un urs ranit intr-un incendiu merge pe coate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x