Antena Căutare

Grecia: Transportatorii rutieri isi reiau lucrul, dupa trei saptamani de greva

Sindicatele transportatorilor rutieri greci au anuntat, vineri, ca au inceput reluarea lucrului dupa trei saptamani de greva care a paralizat comertul si exporturile, informeaza AFP.

"Exista disensiuni in cadrul miscarii noastre, in legatura cu continuarea sau nu a grevei", a declarat Apostolos Kenanidis, presedintele Federatiei Transportatorilor Internationali (Ofae).

Disensiunile au aparut dupa ce reprezentantii transportatorilor rutieri s-au intalnit joi cu ministrul Dezvoltarii si Concurentei, Michalis Chryssohoides, care a promis ca va sustine liberalizarea activitatilor in acest sector.

Potrivit lui Kenanidis, unii transportatori doresc o noua reuniune a adunarii generale a sindicatelor pentru a decide suspendarea sau nu a grevei initiate pe 13 septembrie.

Mii de containere s-au adunat in porturile Pireu si Salonic in ultimele zile, afectand comertul si transporturile.

Miscarea de protest a inceput sa degenereze dupa ce, saptamana trecuta, Parlamentul s-a pronuntat in favoarea deschiderii concurentei in acest sector, masura convenita in planul de redresare a economiei.

O criza a bunurilor de consum s-a instalat in tara elena, pe fondul grevei transportatorilor. Containerele cu alimente au fost blocate in portul Pireu, iar sute de supermarketuri au ramas cu rafturile goale.

Reforma in domeniul transporturilor face parte din masurile de austeritate care vizeaza redresarea economiei tarii. Pentru a iesi din impasul financiar, Grecia a imprumutat 110 miliarde de euro de la Uniunea Europeana si FMI pe o perioada de trei ani.

Nigeria: 8 morti si zeci de raniti in urma a doua atentate cu masina-capcana... Ecuador: Rafael Correa, presedintele care uraste presa si-i supara pe americani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x