Antena Căutare

Grecia: Vot violent pentru austeritate - Zeci de raniti!

Parlamentul de la Atena a adoptat duminica programul economic de austeritate ce permite declansarea noului plan financiar de salvare al Greciei si mentinerea sa in zona euro, asa cum au cerut "troica" (FMI, UE si Banca Central Europeana" a anuntat presedintele Legislativului Philippos Petsalnikos. Votul a fost acompaniat insa, in strada, de proteste violente. Circa 80.000 de greci au manifestat in centrul Atenei impotriva austeritatii, incendiind tot ce au intalnit in cale si aruncand cu obiecte contondente in fortele de ordine.

Potrivit politiei, grecii nemultumiti au dat foc centrului Atenei, unde s-au inregistrat circa 40 de focare de incendii la cladiri sau echipamente. Politia a intervenit in forta, folosind gaze lacrimogene, cel putin 54 de persoane fiind ranite.

De asemenea, miscari de strada au avut loc si la Salonic. Conform autoritatilor, 20.000 de oameni au protestat in orasul din nordul Greciei, devastand patru banci si zeci de magazine.

Noul program economic, care cuprinde un pachet de masuri de austeritate in schimbul acordarii unui nou ajutor financiar Greciei, in valoare de 130 de miliarde de euro, a fost adoptat cu majoritatea voturilor.

"Din cei 278 de deputati prezenti, 199 au votat pentru si 74 impotriva", a declarat Petsalnikos, la finalul votului in Parlament, care cuprinde 300 de deputati.

Foto: cryptome.org

Lovitura pentru SAAB: Avioanele Gripen nu au trecut testele armatei elvetiene... Rusia a fost la un pas de un dezastru nuclear la sfarsitul anului 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x