Antena Căutare

Grecii si italienii au guverne noi. Criza din zona euro, neschimbata

Mario Monti a fost investit oficial in fruntea noului Guvern de la Roma iar cabinetul sau a depus juramantul in fata presedintelui Giorgio Napolitano. Intre timp, grecii sunt cu un pas inainte dupa ce guvernul Papademos a primit deja girul Parlamentului pentru aplicarea noilor masuri de austeritate.

Dupa doua zile de negocieri premierul Mario Monti si-a prezentat, in sfarsit, echipa. Ceremonia de investitura a avut loc aseara la palatul prezidential, acolo unde noul lider de la Roma si cei 16 ministri au depus juramantul. Gazda evenimetului a fost presedintele Napolitano.

Premier si ministru al econiomiei si finantelor, Monti si cabinetul sau de tehnocrati au ca sarcina reducerea impactul crizei financiare asupra Italiei, si totodata calmarea pietelor financiare. Pentru acest lucru, noul guvern va trebui sa treaca astazi de votul de incredere din partea senatorilor.

In schimb, omologul sau grec, Lucas Papademos se poate apuca deja de treaba, dupa ce parlamentul elen i-a dat aseara unde verde, in ceea ce priveste aplicarea noilor masuri de austeritate.

La fel ca Italia, Grecia are nevoie ca de aer de ajutorul financiar din partea Uniunii Europene si a Fondului Monetar International.

Noul cabinet de la Atena are ca sarcina deblocarea rapida a noii transe din imprumutul international de 130 de miliarde de euro. Pentru aceasta, guvernul Papademos trebuie sa reduca evaziunea fiscala, sa privatizeze companiile de stat si, nu in ultimul rand, sa reduca cheltuielile uriase din sectorul public.

Sursa: Antena3

Foto: mypanathinaikos.wordpress.com

VIDEO! Miscarea Occupy Wall Street: Protestatarii, "linistiti" cu piper... Hillary Clinton, tinta unui atac cu oua si vopsea rosie in Filipine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x