Antena Căutare

Dispăruții din Guatemala, ABANDONAȚI. La cât a ajuns bilanțul tragediei

Căutările persoanelor dispărute în urma erupţiei vulcanului Fuego din Guatemala au fost întrerupte, joi, din motive de securitate, iar bilanţul tragediei a crescut la 109 morţi.

Căutările persoanelor dispărute în urma erupţiei vulcanului Fuego din Guatemala au fost întrerupte, joi, din motive de securitate, iar bilanţul tragediei a crescut la 109 morţi.

În faţa criticilor suscitate de un număr atât de mare de victime, potrivit AFP, citată de Agerpres, Parchetul guatemalez a anunţat deschiderea unei anchete pentru a determina dacă a existat neglijenţă a forţelor de securitate, iar evacuarea persoanelor nu a fost ordonată din timp.

„Condiţiile climatice şi materiile incandescente din zonele afectate nu permit prezervarea integrităţii fizice a membrilor echipelor de salvare. Reamintim că se pot produce explozii în zonă şi că ploaia a provocat alunecări de noroi şi cenuşă", a declarat David de Leon, purtătorul de cuvânt al Coordonării naţionale de gestionare a catastrofelor naturale (Conred)

De trei zile, echipele de salvare, poliţişti şi militari caută prin dărâmături, cenuşă şi roci încinse trupuri neînsufleţite la San Miguel Los Lotes şi alte localităţi afectate de erupţia devastatoare de duminică a vulcanului având o înălţime de 3.763 metri şi aflat la 35 de km distanţă de capitala ţării.

Miercuri, căutările au fost deja întrerupte ca urmare a ploilor intense şi a scurgerilor de materii piroclastice care au prăvălit pietre chiar şi de 5 metri înălţime, potrivit Institutului naţional de vulcanologie (Insivumeh).

De asemenea, Institutul naţional medico-legal (Inacif) a anunţat joi într-un comunicat că la morgă au ajuns corpurile a 109 de victime. Aproximativ 200 de persoane sunt în continuare date dispărute.

La 72 de ore de la erupţie, ajutorul internaţional a început să se organizeze, iar SUA au trimis miercuri un avion militar care a transferat şase copii cu diferite grade de arsuri la spitalul de arşi din Galveston, în Texas.

Franța: Telefoanele mobile, interzise total în școli, atât în timpul cursurilor, cât și în pauze. În ce situație pot fi ... Ce se întâmplă cu consumul de canabis, peste doar câteva săptămâni!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x