Live acumiUmor (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Guvernul german prezintă un proiect de lege cu privire la interzicerea ”terapiilor de conversie” a homosexualilor

Guvernul german vrea să interzică pretinse ”terapii de conversie” vizând să schimbe oriemtarea sexuală a persoanelor atrase sexual de persoane de acelaşi sex, ai cărei proomotori riscă până la un an de închisoare, potrivit unui proiect de lege prezentat miercuri, relatează AFP.

Aceste text, care prevede, în afară de încarcerare, amenzi de până la 30.000 de euro, este necesar să primească unda verde în Parlament înainte să intre în vigoare, undeva la jumătatea lui 2020.

”Homosexualitatea nu este o boală. Prin urmare, termenul «terapie» este înşelător. Noi vrem să interzicem aşa-zisele terapii de conersie. Acolo unde sunt realizate, există adesea grave suferinţe fizice şi mentale”, a declarat ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn.

”Această pretinsă terapie îmbolnăveşte şi este nesănătoasă. Iar o interzicere este totodată un semnal social important adresat tuturor celor care au dificultăţi în a-şi asuma homosexualitatea, şi anume «eşti foarte bine aşa cum eşti»”, a declarat ministrul care îşi asumă în mod public homosexualitatea.

Sursa : news.ro

Recomandari