Antena Căutare

Hackerii Anonymous au spart baza de date a Ministerului Apărării de la Moscova. Ce ordin secret au scos la iveală

Hackerii Anonymous spun că au spart baza de date a Ministerului Apărării de la Moscova și că au găsit informații potrivit cărora autoritățile din Rusia pregătesc o srie de videoclipuri și imagini false menite să descrediteze armata Ucrainei.

Colaj cu Anonymous și Vladimir Putin Galerie
Hackerii Anonymous au fost extrem de prezenți în ultima perioadă, în contextul războiului din Ucraina izbucnit pe 24 februarie 2022.  | Shutterstock & Profimedia

Hackerii Anonymous au publicat pe Twitter un document despre care spun că este un ordin secret al Ministerului Apărării de la Moscova. Gruparea a precizat că a spart baza de date a ministerului și că a descoperit un ordin secret care are în componență 3 strategii principale pentru crearea de materiale false, care să discrediteze armata ucraineană.

„Am descoperit un document din Rusia prin care se precizează că se vor face videoclipuri de propagandă pentru a discredita atitudinea forțelor ucrainene față de prizonierii ruși de război”, au scris pe Twitter cei de la Anonymous.

Citește și: Hackerii Anonymous au atacat publicații din România. Despre ce site-uri este vorba și ce mesaj au transmis: „Ți-am adus adevărul”

Ce se arată în documentul publicat de Hackerii Anonymous

Gruparea Anonymous a precizat că rușii intenționează să creeze materiale video false prin care să arată cu ucrainenii se comportă inuman cu militarii ruși.

Primul punct din documentul dezvăluit de Anonymous are în vedere crearea de clipuri video false în care soldații ucraineni să dea dovadă de un comportament aspru față de soldații ruși care s-au predat voluntar.

Al doilea punct de pe lista publicată de Anonymous are în vedere negarea faptului că Rusia trimite la război militari în termen. Acest al doilea punct se referă la crearea de videoclipiuri grafice care să dea de înțeles că prizonierii ruși din Ucraina sunt, de fapt, actori.

Citește și: Anonymous a dezvăluit o convorbire între Vladimir Putin și Serghei Șoigu. Ce au discutat cei doi despre Ucraina

Al treilea punct din documentul publicat de Anonymous propune crearea de atașamente informaționale care să apară în comentarii și care să spună că este încălcată Convenția de la Geneva, privind comportamentul cu ostaticii ruși.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Hackerii Anonymous au fost extrem de prezenți în ultima perioadă, în contextul războiului din Ucraina izbucnit pe 24 februarie 2022.

Ce este și cu ce se ocupă Anonymous, gruparea celebră de hackeri

Gruparea Anonymous se descrie ca un colectiv care nu are afiliere politică și care se reunește în jurul unor cauze precum opunerea cenzurii și controlului guvernamental. Membrii grupării promovează libertatea de exprimare.

În trecut, grupul Anonymous și-a exprimat sprijinul pentru mișcările Occupy și WikiLeaks ale lui Julian Assange. Se crede că gruparea primește pe oricine dorește să se alăture și membrii săi sunt numiți „anons”.

O semnătură caracteristică a lui Anonymous este masca Guy Fawkes, portretizată în romanul și filmul distopic „V for Vendetta”, în care un anti-erou anarhist, care poartă masca, luptă împotriva unui guvern fascist, supremacist alb.

Chiar și dincolo de internet, simpatizanții mișcării l-au purtat pe Guy Fawkes la mitinguri din întreaga lume.

O altă caracteristică a grupului este folosirea dispozitivelor sau a programelor text-to-speech care permit anoniilor să-și mascheze vocea în mesajele video.

Anonymous folosește site-ul web „AnonNews” și contul Twitter pentru a face anunțuri despre campaniile lor.

Ce mesaj a transmis fiul lui Ozzy Osbourne, Jack Osbourne, despre România, după ce a fost voluntar la granița româno-ucr... Zelenski spune că războiul dintre Rusia și Ucraina, ar putea ajunge la un final. „Putem spune că semnalele sunt pozitive...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x