Antena Căutare

Hackerii au o rată de succes de 80% în deblocarea dispozitivelor securizate cu amprentă

Securizarea cu amprenta a telefoanelor, laptopurilor şi a altor device-uri, nu este nici pe departe la fel de sigură cum cred majoritatea utilizatorilor.

Talos, divizia de cercetare din cadrul Cisco, a realizat un studiu care a vizat senzorii de amprente folosiţi de unii dintre cei mai importanţi producători de dispozitive mobile, printre care Apple, Samsung, Huawei şi Microsoft.

Scopul studiului a fost să vadă cât de bine rezistă securizarea cu amprenta în faţa hackerilor motivaţi, care au suficiente resurse la dispoziţie, eventual susţinuţi de anumite guverne.

Astfel, folosind cele mai bune amprente false, cercetătorii au reuşit să păcălească senzorii de amprente în 80% din cazuri. În medie, din 20 de încercări la un device, 17 au fost încununate cu succes.

Amprentele false au fost create cu mare atenţie şi precizie, pe parcursul mai multor luni - o activitate ce este la îndemâna hackerilor motivaţi, care atacă ţinte precise - politicieni, oameni de afaceri etc.

Cele mai vulnerabile device-uri din cadrul studiului au fost cele din seria Huawei Honor 7 şi Galaxy Note 9, al celor de la Samsung. Rata de succes a atacurilor în cazul acestora a fost de 100%.

Senzorii de amprente reprezintă o măsură bună de securitate pentru protejarea dispozitivelor de utilizatorii obişnuiţi, care nu au mijloacele, cunoştinţele tehnice şi motivaţia de a întreprinde atacuri complexe, cu amprente false foarte bine realizate.

Sursa : news.ro

Un medic german de renume a lansat o teorie-explozivă despre COVID-19: „Se pare că virusologii au reușit să impresioneze... O coaliţie condusă de Arabia Saudită va începe joi un armistiţiu de două săptămâni în Yemen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x