Antena Căutare

Hillary Clinton si-a incheiat mandatul printr-o ceremonie emotionanta la Departamentul de Stat

Hillary Clinton si-a luat ramas bun de la colegii din Departamentul de Stat, in ultima sa zi la conducerea diplomatiei americane. Noul secretar de stat, John Kerry, a depus, deja, juramantul. Fosta prima doamna se retrage cu convingerea ca a reformat diplomatia americana si a contribuit la refacerea imaginii Statelor Unite.

Hillary Clinton a primit, in ultimele zile, o multime de elogii, inclusiv de la presedintele Barack Obama, care a situat-o intre "cei mai buni secretari de stat din istoria Statelor Unite”. Fosta prima doamna considera ca bilantul sau este pozitiv, dupa ce, acum patru ani, imaginea Statelor Unite in lume era serios compromisa.

“Sunt mandra de munca pe care am facut-o pentru a promova diplomatia si dezvoltarea in serviciul natiunii pe care o iubim cu totii”, a declarat aceasta.

Analistii politici releva profesionalismul, carisma si energia lui Hillary Clinton si, nu in ultimul rand, loialitatea fata de Obama, cu care se luptase pentru candidatura la presedintie. Ea a contribuit la initiative diplomatice majore precum reorientarea Statelor Unite spre Asia, refacerea legaturilor cu Europa sau izolarea Iranului si a Coreei de Nord. Pentru romani, mandatul lui Hillary Clinton ramane legat de consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite, prin acordul bilateral asupra scutului anti-racheta.

Fostul decretar de Stat a tinut sa-i omagieze, la randul sau, pe diplomatii cu care a lucrat: “Plec cu gandul la cei aproape 70.000 de oameni pe care am avut onoarea sa-i servesc si sa-i conduc, ca o familie extinsa, si sper ca veti continua sa fiti un motiv de mandrie pentru voi insiva, pentru mine si pentru tara. Va multumesc tuturor si Dumnezeu sa va binecuvanteze!”.

Dupa cateva decenii de serviciu public, ca prima doamna, senatoare si secretar de stat, Hillary Clinton spune ca vrea. sa se odihneasca. Mai ales dupa accidentul vascular suferit de curand. Dar multi cred ca va candida din nou la presedintie, in 2016, si, de aceasta data, nimeni nu-i va mai putea sta in cale.

Explozie la ambasada SUA din Ankara: Cel putin un mort... O grupare ilegala de extrema stanga ar fi provocat atentatul de la ambasada SUA din Ankara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x