Antena Căutare

Hollande merge cu trenul pentru a fi "normal", sfidand normele de securitate

Francois Hollande sfideaza normele de securitate din dorinta de-si respecta promisiunile din campania electorala de a fi un "presedinte normal", scrie The Independent, citat de Mediafax.

Astfel, presedintele francez continua sa locuiasca in apartamentul sau din apropierea Turnului Eiffel si sa mearga cu trenul la intalnirile oficiale din tara si de la Bruxelles.

Hollande incearca astfel sa respecte promisiunile electorale si sa pastreze legaturile cu poporul sau. Totusi, acesta popularitate duse la extrem pune mari probleme jandarmilor din cadrul serviciului de paza prezidential. Potrivit unei estimari, pentru o calatorie intre Paris si Lyon, la circa doua poduri pe kilometru, ar fi nevoie de aproximativ 900 de jandarmi si politisti pentru a respecta reglementarile privind securitatea.

"Ar prefera sa creeze probleme staff-ului responsabil cu securitatea decat (sa piarda contactul cu) oamenii de rand", a declarat un consilier prezidential pentru Le Figaro.

Fata de Hollande, Nicolas Sarkozy nu a mers niciodata cu trenul cat timp a fost presedinte.

Foto: EPA/Intact Images

UPDATE! Un nou cutremur de 5.8 grade in Italia: 15 morti si 5 raniti, printre care si un roman... Columbia: Vulcanul Nevado del Ruiz, gata sa erupa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x