Antena Căutare

Hot roman, impuscat in Italia. Mesaje anti-romanesti in Franta si Danemarca. Am devenit oaia-neagra a Europei?

Romanii sunt hoti de bagaje, criminali de top, nu au scrupule si te vor omori petru 15 euro! Acestea sunt numai cateva dintre titlurile care au tinut primele pagini ale ziarelor din strainatate in ultimele zile.

Crime, furturi, dar si alte faradelegi sunt puse pe seama romanilor, iar consecintele incep sa se arate. In urma cu doua zile, un conational a fost impuscat mortal in Italia de un agricultor, care sustine ca romanul incerca sa-l jefuiasca.
Dar, oare, romanii sunt singurii care comit faradelegi in tari precum Italia, Franta sau Danemarca? Sau generalizarea crimelor unei minoritati face din Romania oaia neagra a Europei? Se poate face ceva pentru restaurarea bunului nume al romanilor? Acestea sunt intrebari al caror raspuns ne-ar putea ajuta sa circulam prin statele europene fara sa fim aratati cu degetul si fara sa citim afise care ne prezinta ca pe hotii Europei.


Franta: Feriti-va de hotii de bagaje romani
Incidentul care a reaprins discutiile referitoare la discriminarea romanilor s-a petrecut in urma cu aproximativ doua saptamani. Atunci, un afis xenofob ii avertiza pe francezi sa se fereasca "de hotii de bagaje romani".

"In ultimele saptamani, romanii au produs ingrijorare. Au fost constatate numeroase furturi de bagaje. Va cerem sa fiti mult mai atenti. Toate faptele romanilor trebuie semnalate catre autoritati", acesta este textul prezent pe afisul ce indica si un numar de telefon al autoritatilor Cailor Ferate Franceze (SNCF).

Societatea Nationala a Cailor Ferate Franceze a recunoscut ca anuntul este, intr-adevar, unul oficial si ca a fost afisat in cateva trenuri TER din regiunea Midi Pyrenee. Autoritatile sustin ca au initiat o ancheta referitoare la acest incident. Potrivit acestora, vina ar apartine unui angajat al SNCF care a utilizat "o expresie nefericita".


Danemarca: "Romanii te vor omora pentru 15 euro"
La scurt timp de la acest episod, presa din Danemarca a publicat declaratiile sefilor politiei din Copenhaga. "Romanii sunt criminali de top. Romanii nu au scrupule. Te vor omori pentru 15 euro". Aceste cuvinte grele sunt titlurile care au tinut primele pagini ale ziarelor daneze.

Vorbele sefilor politiei din Copenhaga vor fi ca un stigmat pentru romanii care incearca sa se integreze in Danemarca. "Va fi o reactie la nivel de subconstient din partea danezilor. Adica, atunci cand vezi romani e mai bine sa stai departe si sa ii eviti", a precizat jurnalistul Horia Bucuria.


Italia: Roman impuscat mortal
Cel mai recent incident care are in prim plan un roman s-a petrecut in Italia. Un barbat de origine romana a fost impuscat mortal sambata in timp ce incerca sa jefuiasca o ferma din sudul Italiei. Se pare ca proprietarul a tras doua focuri de arma doar pentru a-i speria pe hoti. Cu toate acestea, romanul a fost nimerit in plin. Victima, Ionel Marin, in varsta de 37 de ani, avea antecedente penale. Celalalt hot, tot un roman, a reusit sa fuga.

Incidentele prezentate mai sus sunt doar cateva din cele aparute in presa din strainatate. Mii de romani, insa, incearca sa-si construiasca o viata cinstita in afara tarii care nu le-a oferit posibilitatea sa traiasca decent. Dar despre ei nu scrie nimeni.


Peste 500 de morti in atacuri inter-religioase in Nigeria... China: Doar socialismul poate "salva" Tibetul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x