Antena Căutare

Iarna necrutatoare in estul Europei! Temperaturi de minus 45 de grade in Rusia

Un val de ger napraznic a facut 37 de victime in Ucraina si cel putin patru in Republica Moldova. Viscolul a prins in capcana sute de vehicule, pe sosele. Situatia nu este mult mai buna nici in Rusia. Si acolo oamenii sunt cat de cat deprinsi cu frigul si cu zapada.

Zeci de oameni au murit de frig iar altii sunt internati in spital in vestul Ucrainei, unde temperatura a coborat pana la minus 20 de grade. Meteorologii avertizeaza ca vremea s-ar putea raci si mai mult. Autoritatile au infiintat peste 1500 de "puncte de incalzire" destinate mai ales oamenilor fara adapost.

Frigul este insotit de ninsori abundente care au ingropat in troiene una din principalele sosele ale tarii, intre Kiev si frontiera cu Ungaria. Armata a intervenit cu tancuri pentru a elibera calatorii din captivitatea zapezii.

Vremea este deosebit de rece si in Rusia, tara cunoscuta, totusi, pentru iernile sale aspre. La Moscova, temperatura a coborat pana la minus 15 grade iar zapada a blocat traficul pe mai multe strazi. Localnicii se straduiesc sa infrunte gerul cu zambetul pe buze.

Si mai rau este in Siberia, unde termometrul arata minus 40 si chiar minus 45 de grade, temperaturi cu totul neobisnuite chiar si pentru acea regiune. Multe scoli au fost inchise iar oamenilor li s-a recomandat sa stea in case.

Situatia este grava si in Republica Moldova, unde cel putin patru oameni au murit de hipotermie. Zeci de localitati, mai ales din nordul tarii, sunt izolate si lipsite de energie electrica, din cauza zapezii care a ajuns, pe alocuri, chiar si la doi metri. Cateva drumuri nationale sunt blocate, dar serviciile de urgenta au reusit sa-i salveze pe toti calatorii din masinile inzapezite.

Pisicile lui Ernest Hemingway, subiect de proces pentru autoritatile americane... Va mai amintiti de "Pregatirea Tineretului pentru Apararea Patriei?" Rusia reintroduce cursurile militare in s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x