Antena Căutare

Il Giornale: Soferii romani, o adevarata "specie" criminala

"Un roman, in stare de ebrietate, a accidentat mortal un batran de 85 de ani. S-a intamplat in localitatea San Pietro, pe strada principala. Sau: Un baiat de 16 ani, Davide Viola, din Livorno, a murit noaptea trecuta dupa ce a fost lovit cu masina de un barbat care a fugit de la locul accidentului. Carabinierii au arestat un roman de 40 de ani, care a declarat ca nu a stiu ca a lovit o persoana, ci un sac abandonat". Asa isi incepe jurnalistul italian articolul din Il Giornale.


Luciano Gulli ii considera pe soferii romani beti drept o adevarata "specie" criminala, nu cazuri izolate. Asta, in contextul in care "aceasta categorie etnica aavut dificultati de integrare".

"Repetam, nu sunt episoade izolate, nenorociri accidentale. Aici „romanul beat" incepe sa semene in mod diabolic cu o tipologie criminala (...) care actioneaza in mod repetat si demonstrabil. Iar circumstanta nu pare sintre cele construite special pentru a atrage simpatii asupra unui grup etnic care deja a avut in trecut dificultati de integrare."

In Italia, unul din patru accidente rutiere este cauzat de consumul de alcool. Totalul victimelor accidentelor rutiere depaseste an de an cota 4.000, ceea ce inseamna circa 1.000 de victime pe an din cauze derivate alcoolului la volan.

sursa:Jurnalul

VIDEO! Revolta la un liceu din Peru. Elevii au luat cu asalt scoala si l-au batut pe director... Locuitorii din Belfast, satui de tiganii din Romania: "Folosesc intrarea in casa pe post de toaleta"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x