Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

O simpla fotografie l-ar putea scapa pe Julian Assange de inchisoare

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, spera ca va scapa de acuzatiile de viol cu ajutorul unei probe-cheie care a fost prezentata in proces. Este vorba despre o fotografie in care Assange apare alaturi de victima.

Julian Assange a fost acuzat ca ar fi violat o femeie in Suedia. Totusi, avocatul acestuia a prezentat presei cateva probe care l-ar putea scapa de inchisoare. El a prezentat o fotografie in care Assange se afla alaturi de victima. Poza a fost facuta pe 15 august 2010, cu doua zile inainte de presupusul viol, intr-un restaurant din Stockholm. In fotografie mai apar alte trei persoane, printre care si Rickard Falkvinge, fondatorul Partidului Piratilor din Suedia si Anna Troberg, membra a formatiunii.

Aceasta nu este singura dovada care desfiinteaza acuzatiile femeii, a avertizat avocatul lui Assange. Cei doi au participat impreuna la o conferinta si la doua dineuri, iar martorii spun ca pareau practic inseparabili. Mai mult, in cadrul anchetei, Falkvinge si Troberg l-au aparat pe Assange si au confirmat ca cei doi erau foarte apropiati.

Julian Assange este de parere ca acest proces a fost instrumentat chiar de Statele Unite, care a pornit o vanatoare impotriva sa din cauza dezvaluirilor facute de WikiLeaks.

La inceputul lunii august, australianul s-a baricadat in ambasada Ecuadorului din Londra cerand azil politic pentru a nu fi arestat de politistii britanici care primisera misiunea de a-l extrada in Suedia.

FOTO: EPA / Intact Images

Recomandari