Antena Căutare

Imagini înfiorătoare din Wuhan. Coronavirusul continuă să ucidă și reprezintă o amenințare la nivelul întregii lumi

Pe o stradă care în mod normal ar fi fost plină de oameni, din Wuhan, un oraş industrial de 11 milioane de locuitori, aflat cu totul în carantină, există doar câţiva trecători,stigheri care privesc speriați la dezastrul din jurul lor.

Imagini înfiorătoare din Wuhan. Coronavirusul continuă să ucidă și reprezintă o amenințare la nivelul întregii lumi Galerie
Coronavirusul continuă să ucidă și reprezintă o amenințare la nivelul întregii lumi

Pe stradă este căzut un bărbat. Jurnaliştii de la agenţia France-Presse au văzut trupul neînsufleţit al bărbatului joi dimineaţă, cu puţin timp înainte ca un vehicul cu personal al serviciilor medicale de urgenţă să ajungă la faţa locului.

AFP nu a putut determina cauzele morţii persoanei în cauză, care avea în jur de 60 de ani. Însă reacţiile poliţiei şi personalului medical echipat cu costume de protecţie, precum şi ale celor câtorva trecători, au scos în evidenţă frica generală care şi-a pus amprenta pe oraş.

Imagini înfiorătoare din Wuhan. Coronavirusul continuă să ucidă și reprezintă o amenințare la nivelul întregii lumi

Poliția și oficiali din domeniul sănătăţii au fos contactați de AFP, ulterior, dar nu a putut afla detalii legate de acest caz. Bărbatul era întins pe spate, în faţa unui magazin de mobilă închis. Cadrele medicale protejate de costume speciale au învelit cu grijă trupul său într-o pătură albastră. Ambulanţa a plecat şi poliţia a creat un zid din cutii de carton ca să ascundă scena.

O femeie care stătea în apropierea bărbatului a spus că ea crede că acesta a murit din cauza virusului: „E groaznic”, a afirmat ea.

Zilelea astea au murit mulţi oameni”. Wuhan este centrul epidemiei noului coronavirus, despre care se crede că s-a transmis de la animale sălbatice la oameni, într-o piaţă din oraş.

Virusul, care a apărut la sfârşitul anului trecut, a dus la moartea a 213 persoane şi a infectat alte câteva mii în China şi în multe state de pe tot globul. Doar în Wuhan, virusul a ucis 159 de oameni până acum.

Autorităţile au luat măsuri fără precedent, izolând practic oraşul, blocând şoselele de ieşire din Wuhan şi interzicând zborurile, în încercarea de a opri răspândirea virusului mortal. Mai multe state, inclusiv SUA, Franţa, Marea Britanie, Japonia, Australia şi Coreea de Sud şi-au evacuat cetăţenii din zonă.

(sursa: Adevărul)

Imagini apocaliptice în Wuhan, orașul din care a pornit coronavirusul. Trupul unui bărbat mort a zăcut ore în șir pe un ... O familie întreagă a fost dată jos din avion din motive de igienă: "Ce, nu ai voie să faci duș?"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x