Antena Căutare

In Afghanistan, fetitele sunt obligate sa traiasca precum baietii

O traditie pe cat de bizara, pe atat de ingrozitoare a luat nastere in Afghanistan. Cum cetatenii acestui stat isi doresc in general urmasi de gen masculin, parintii au inceput sa isi deghizeze din ce in ce mai des fetitele in baieti.

Cazul familiei Azita Rafhat (fost membru al parlamentului afgan) a fost prezentat de catre BBC News. Conform postului de televiziune american, femeia a dat nastere la patru fetite, iar una dintre acestea este obligata sa se deghizeze in fiecare zi in baiat.

In timp ce surorile ei sunt imbracate cu haine de fete, Mehrnoush este fortata sa poarte pantaloni si cravata, precum un baietel. In momentul in care iese din casa, Mehrnoush se transforma in Mehran. Azita Rafhat isi deghizeaza fata zilnic, incercand sa evite astfel gurile rele. "Transformarea" fetitelor in baieti poarta chiar si un nume in Afganistan: Bacha Posh.

"Cand ai o pozitie sociala buna, oamenii te privesc diferit. La noi se spune ca nu esti implinit daca nu ai si un baiat", explica Azita Rafhat. Sotul Azitei Rafhat, Ezatullah Rafhat, considera ca nasterea unui baiat in familie este un semn de onoare si prestigiu.

Cazul micutei Mehrnoush nu este singular in Afganistan. Foarte multi parinti recurg la aceasta masura drastica pentru a „salva" onoarea familiilor lor.

Foto: inform.kz

VIDEO! Aeroportul JFK, raiul hotilor: 200 de bagaje sunt furate zilnic de angajati... Grecia ar putea iesi din Schengen, daca nu rezolva problema imigrantilor ilegali...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x