Antena Căutare

Incălzirea globală nu mai poate fi stopată! În Antarctica a fost înregistrată o temperatură record de peste 20 de grade Celsius

În Antarctica a fost înregistrată în luna februarie o temperatură de 20,75 grade Celsius, depăşind pentru prima dată pragul de 20 de grade Celsius.

Incălzirea globală nu mai poate fi stopată! În Antarctica a fost înregistrată o temperatură record de peste 20 de grade Celsius Galerie
20 de grade Celsius înregistrate în Antarctica | Profimedia

Recordul a fost înregistrat pe 9 februarie pe Insula Seymour, cunoscută şi sub numele de Marambio, a explicat cercetătorul brazilian Carlos Schaefer.

"Nu am văzut niciodată o temperatură atât de ridicată în Antarctica", a subliniat el într-o conversaţie pe Whatsapp.

Omul de ştiinţă a subliniat însă că această temperatură nu indică o tendinţă a schimbărilor climatice, ci "este doar un semn că se întâmplă ceva diferit în această regiune".

Citește și: Încălzirea globală: 2020, un an al fenomenelor meteo extreme. Ultimul deceniu a fost cel mai fierbinte din istorie!

Insula Seymour, care adăposteşte o bază ştiinţifică argentiniană, este una dintre insulele situate în largul Peninsulei Antarctice.

Oamenii de știintă nu pot anticipa schimbările climatice

Omul de ştiinţă, specializat în studierea permafrostului, a declarat că înregistrarea acestei temperaturi a fost realizată în cadrul unui proiect de cercetare de 20 de ani dedicat studierii impactului schimbărilor climatice asupra solurilor permanent îngheţate.

"Nu putem folosi această temperatură pentru a anticipa schimbările climatice în viitor. Este o informaţie la un moment precis", a insistat el.

Pe 6 februarie, la baza argentiniană Esperanza s-a înregistrat o temperatură record de 18,3 grade. Recordul anterior, de 17,5 de grade, datează din 24 martie 2015, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie din Argentina.

2019, cel mai călduros an înregistrat pe Planetă

După un deceniu record, care s-a încheiat cu un an 2019 al doilea cel mai cald înregistrat vreodată pe planetă, anii 2020 încep pe aceeaşi tendinţă.

Ianuarie 2020 a fost cea mai caldă lună ianuarie înregistrată vreodată pe planetă, potrivit Serviciului european Copernicus privind schimbările climatice şi Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA).

NOAA şi-a publicat joi estimarea: temperatura medie la suprafaţa globului a fost cu 1,14 grade Celsius mai ridicată decât media secolului XX şi cea mai ridicată de la începuturile măsurătorilor în 1880.

Franța încearcă să evite încă o tragedie "Charlie Hebdo". O adolescentă este amenințată cu moartea... Washingtonul anunţă un armistiţiu parţial de o săptămână cu talibanii în Afganistan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x