Antena Căutare

Stare de urgență în lume! Cum arată satul construit din rachete rusești! În fiecare secundă, locuitorii se află în pericol! VIDEO

Cutremurător! De zeci de ani, locuitorii din Qezelabad trăiesc înconjurați de rachete în propriile case.  Oamenii și-au construit poduri și tot ce a fost necesar pentru a-și face traiul mai ușor, deși pericolul poate fi iminent. Practic, locuitorii trăiesc ca și cum ar fi înconjurați de o bombă cu ceas, deoarece aceste rachete pot exploda oricând.

Autoritățile au anunțat stare de urgență! Cum arată singurul sat ,,bombă cu ceas'' din lume construit din rachete rusești! Echipele de deminare au găsit într-o singură casă 26 de rachete ceea ce înseamnă că în orice moment ar exploda, mii de oameni ar muri pe loc! Video

Cutremurător! De zeci de ani, locuitorii din Qezelabad trăiesc înconjurați de rachete în propriile case.
Oamenii și-au construit poduri și tot ce a fost necesar pentru a-și face traiul mai ușor, deși pericolul poate fi iminent. Practic, locuitorii trăiesc ca și cum ar fi înconjurați de o bombă cu ceas, deoarece aceste rachete pot exploda oricând.

Deși pare de necrezut, puteți vizualiza în materialul video de mai jos un reportaj realizat de BBC.

Locuitorii din Qezelabad, Afganistan au trăit ani de zile cu rachetele neexplodate cu care au fost construiți pereții lor și tavanele. După ce trupele sovietice s-au retras din Afganistan acum 30 de ani, după un război de zece ani, sătenii nu și-au putut permite materiale de construcție.
Oamenii au folosit ceea ce puteau găsi, inclusiv rachetele și armamentul lăsat în urmă de armata sovietică.
O echipă de deminare se străduiește să înlăture armele și rachetele, iar o echipă de la BBC Aulyia Atrafi s-a dus să-i vadă la locul de muncă.

Estimările arată că în Qezelabad există peste 400 de rachete folosite în diverse structuri şi construcţii.

Abdul Rahman, membru echipă de genişti: Într-o singură casă, am găsit 26 de rachete, adică 1.200 de kilograme de TNT. Dacă ar fi explodat, tot satul ar fi fost distrus, potrivit digi24.

Sursă: www.bbc.com

Vești excelente pentru femeile românce care lucrează în Italia! Cum se poate obține pensia anticipată ... Sediul unei universităţi s-a prăbuşit: Cel puțin 21 de victime. Oamenii sunt prinși sub dărâmături...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x