Antena Căutare

„NATO nu a fost niciodată atât de puternică”! Declaratiile lui Donald Trump înaintea întâlnirii de la Helsinki cu Vladimir Putin!

Summitul de la Helsinki. Întalnirea istorică dintre Donald Trump și omologul său rus Vladimir Putin! Declarațiile lui Trump cu privire la Alianța Nord Atlantinică.

„NATO nu a fost niciodată atât de puternică”! Declaratiile lui Donald Trump înaintea întâlnirii de la Helsinki cu Vladimir Putin!
Donald Trump și Vladimir Putin | cnn.com

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni, la Helsinki, cu câteva ore înainte de întâlnirea cu omologul său rus Vladimir Putin, că NATO ''nu a fost niciodată aşa puternică'', potrivit AFP.

Donald Trump şi Vladimir Putin se întâlnesc luni la palatul prezidenţial din Helsinki, în centrul acestui oraş-port care are o lungă tradiţie în a găzdui summituri Est-Vest.

Pe agendă se află o întâlnire faţă în faţă la care vor mai fi prezenţi doar interpreţii lor, un dejun de lucru cu delegaţiile lor, apoi o conferinţă de presă comună.

Înainte de întâlnirea cu omologul său rus, Donald Trump a vorbit despre summitul NATO care tocmai s-a încheiat.

"NATO nu a fost niciodată atât de unită. NATO nu a fost probabil niciodată atât de puternică aşa cum este astăzi", a afirmat Trump la o întâlnire cu preşedintele finlandez Sauli Niinistö.

Summitul NATO s-a desfăşurat într-o atmosferă extrem de tensionată din cauza unor declaraţii agresive ale preşedintelui american la adresa unor aliaţi acuzaţi că nu îşi respectă angajamentele financiare faţă de NATO.

Deşi Trump s-a lăudat la finalul summitului că a reuşit să facă lucrurile să se mişte, declaraţia finală nu a reflectat totuşi nicio schimbare în angajamentele asumate de cele 29 de state membre: alocarea a 2% din PIB pentru cheltuielile cu apărarea până în 2024.

sursa: agerpres

Marea Britanie, atac dur la adresa lui Mark Zuckerberg. Decizie finală pentru Facebook în scandalul securităţii datelor ... VIDEO ŞOCANT! Un bărbat, executat în plină stradă, chiar în faţa copilului. Reacţie uluitoare: Ştia ce va urma?!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x