Căutare Live

MAE precizează că interdicţiile de călătorie impuse de SUA cetăţenilor care vin din Europa îi vizează doar pe cei care s-au aflat în ultimele 14 zile într-unul dintre statele din zona Schengen, zonă din care România nu face parte

MAE precizează că interdicţiile de călătorie impuse de SUA cetăţenilor care vin din Europa îi vizează pe cei care s-au aflat în ultimele 14 zile într-unul dintre statele din zona Schengen. Prin urmare, persoanele venite din România nu sunt vizate de această măsură.

”Cu privire la decizia autorităţilor americane referitoare la suspendarea intrării pe teritoriul SUA a unor persoane care prezintă riscul transmiterii infecţiei cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Autorităţile americane au luat decizia ca, începând cu data de 13 martie 2020, ora 23:59 (ora Washington D.C.), să fie interzisă intrarea pe teritoriul SUA a persoanelor care s-au aflat în ultimele 14 zile într-unul dintre statele din zona Schengen. Acestea sunt: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Elveţia”, anunţă MAE.

Conform MAE, există câteva excepţii de la această măsură, printre care: persoanele care au cetăţenia SUA, cele care au statut de rezident permanent în SUA, cele care sunt membri de familie apropiaţi ai unui cetăţean SUA.

De asemenea, sunt exceptate persoanele care s-au îmbarcat pe zboruri cu destinaţia SUA înainte de 13 martie, ora 23:59, ora Washington D.C.

Prin urmare, persoanele care vin din România, care nu face parte din spaţiul Schengen, nu sunt afectate de decizia administraţiei SUA.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în SUA în perioada următoare să verifice cu companiile aeriene condiţiile de călătorie şi să urmărească anunţurile oficiale ale autorităţilor SUA. Textul complet al deciziei este accesibil la adresa:

Sursa : news.ro

Congresul CDU de la 25 aprilie la Berlin, amânat din cauza pandemiei noului coronavirus... Trupa rock The Who şi-a anulat turneul britanic...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri