Antena Căutare

Inundatiile fac ravagii: Orase intregi acoperite de ape in Spania si SUA

Inundatii in mai multe colturi ale lumii. In sudul peninsulei iberice cateva orase au fost acoperite de ape. Probleme au fost si in statul american California, unde mai multe case au fost luate de viitura.

Mai multe orase din provincia spaniola Andalusia au fost inundate dupa ce un rau si-a iesit din matca. Una dintre localitati a fost cuprinsa de ape pentru a treia oara in numai doua saptamani. Oficialii spanioli au trimis sute de oameni care sa scoata apa din casele inundate. Cateva scoli din sudul tarii au fost inchise din cauza furtunilor, iar zeci de gospodarii au ramas ore in sir fara curent electric.

Probleme sunt si in vestul Statelor Unite. Oficialii din statul California au decretat stare de urgenta, dupa sase zile de ploi neincetate care au obligat mii de oameni sa-si paraseasca locuintele.

Patru case au fost luate de ape in nordul statului american Arizona. Autoritatile de aici se tem ca acelasi lucru se va intampla si cu alte locuintele. Autoritatile au decretat stare de urgenta. Mii de oameni au fost evacuati in ultimele zile din mai multe state americane de teama inundatiilor.

Probleme sunt si in Los Angeles. Intr-o singura zi, in centrul orasului a cazut o treime din cantitatea de precipitatii inregistrata, in mod normal, in tot anul. Ploile s-au abatut, cu aceeasi forta neobisnuita, si asupra celorlalte orase din Sudul Californiei. Apele au acoperit strazile si au ajuns pana in case.

Analiza WBS: Indicii bursieri americani au stabilit miercuri noi maxime ale ultimilor doi ani... Explozii la ambasadele Elvetiei si Chile din Roma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x