Antena Căutare

Irak: 57 de morti in cele mai puternice atacuri dupa retragerea americanilor

O serie de explozii au zguduit mai multe cartiere din Bagdad in aceasta diminata, relateaza Huffington Post.

Bilantul autoritatilor se ridica la 57 de morti si aproximativ 200 de raniti. Sunt cele mai grave atacuri cu bomba din ultimele luni si primele violente serioase de dupa retragerea armatei americane in urma cu numai cateva zile.

Oficialii irakieni au declarat ca au avut loc cel putin 14 explozii, in 11 dintre cartierele capitalei Bagdad. Bombele au fost plasate in autoturisme, unele dintre acestea fiind umplute pana la refuz cu explozibili. De asemenea, s-a constatat ca una dintre explozii a fost rezultatul unui atac sinucigas.

Atacurile nu au fost inca revendicate de nicio grupare terorista. Totusi, modul in care au fost planificate si faptul ca bombele au fost declansate simultan in toate cartierele sunt semne ale unei capacitati de organizare si de distrugere specifice organizatiei Al-Qaida.

Oficialii armatei americane au declarat ca Al-Qaida ar putea ataca din nou. Astfel, Irakul s-ar putea confrunta cu acelasi tip de violente ca si in urma cu cativa ani.

Foto: The Telegraph

Dezafectarea centralei de la Fukushima va dura 40 de ani... Conflict maritim intre Regatul Unit si Argentina. Sud-americanii au interzis vaselor britanice sa acosteze in porturile ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x