Antena Căutare

Iran: Spion CIA, condamnat la moarte

Amir Mirzai Hekmati, un cetatean american de origine iraniana, a fost condamnat la moarte deoarece a spionat pentru CIA, relateaza BBC.

Barbatul de 28 de ani a fost acuzat de „cooperare cu o natiune ostila, apartenenta la CIA si incercare de a implica Iranul in acte de terorism". Autoritatile iraniene il acuza si de faptul ca a fost instruit la bazele militare americane din Afganistan si Irak.

A pledat vinovat la proces, sustinand ca avea legaturi cu CIA, dar nu intentiona sa faca rau Iranului. In fata justitiei, a declarat si ca a fost inselat de CIA. Stia ca va patrunde in sistemele informationale ale Iranului si va fi o noua sursa pentru institutia americana, dar nu si ca datele pe care le va obtine pot afecta siguranta tarii.

Totusi, parintii sai, care traiesc in Statele Unite, sustin ca fiul lor a fost acuzat pe nedrept. Ei au declarat ca barbatul, translator in armata americana, era in Iran pentru a-si vizita bunicii.

Foto: bbc.co.uk

Primarul Parisului vrea sa faca o tabara de romi intr-un cartier cu hoteluri de lux... ATENTIE! Traficul aerian, dat peste cap: Sute de zboruri ale companiei Iberia, anulate din cauza unei greve...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x