Căutare Live

Iranul spune este pregătit să negocieze dacă SUA vor ridica sancţiunile

„Am crezut mereu în discuţii ... dacă ei vor ridica sancţiunile, vor opri presiunea economică şi se vor întoarce la acord, suntem pregătiţi să participăm la discuţii cu America, chiar acum, oriunde”, a afirmat preşedintele iranian Hassan Rouhani.

Iranul este dispus să participe la discuţii cu Statele Unite dacă Washingtonul va ridica sancţiunile şi va reveni la acordul nuclear din 2015, a informat preşedintele iranian Hassan Rouhani într-un discurs televizat duminică, conform Reuters.

„Am crezut mereu în discuţii ... dacă ei vor ridica sancţiunile, vor opri presiunea economică şi se vor întoarce la acord, suntem pregătiţi să participăm la discuţii cu America, chiar acum, oriunde”, a afirmat Rouhani.

Într-un interviu acordat Washington Post, Secretarul de Stat american Mike Pompeo a afirmat că oferta lui Rouhani „este aceeaşi pe care a făcut-o lui John F. Kerry şi lui Barack Obama”.

„Preşedintele Trump va lua, evident, decizia finală. Dar acesta este un drum pe care a mers administraţia anterioară şi a dus la acordul nuclear despre care această administraţie, atât preşedintele Trump cât şi eu, considerăm că a fost un dezastru”, a precizat el.

Cerând ca dialogul dintre toate părţile să se reia, Franţa, Marea Britanie şi Germania – semnatare ale acordului din 2015 – duminică au informat că sunt preocupate de escaladarea tensiunilor în regiunea Golfului şi de riscul ca acordul nuclear să se destrame.

„Credem că este momentul să acţionăm responsabil şi să căutăm modalităţi de a opri escaladarea tensiunilor şi să reluăm dialogul”, se arată într-un comunicat comun publicat de biroul preşedintelui francez, Emmanuel Macron.

În ciuda faptului că liderii iranieni au cerut noi discuţii recent, Trump a declarat miercuri că sancţiunile impuse Iranului „vor fi crescute substanţial” în curând.

Iranul a decis în mai, la un de la retragerea unilaterală a Statelor Unite din Acordul nuclear vizând să-i limiteze programul nuclear, să înceteze să limiteze rezervele de apă grea şi de uraniu îmbogăţit.
Donald Trump a impus apoi noi sancţiuni. Iar Teheranul a anunţat la începutul lui iunie că a început să producă uraniu îmbogăţit la un nivel de cel puţin 4,4%, un nivel interzis.
”În contextul în care noi icontinuăm să suţinem acordul în dosarul nuclear iranian, continuarea acestuia depinde de respectarea deplină de către Iran a obligaţiilor sale”, scriu cele trei state europene, care consideră că ”semne de bunăvoinţă sunt necesare urgent, din partea tuturor părţilor”.

Sursa : news.ro

Un bărbat a ajuns la spital acuzând dureri în călcâi. În urma investigațiilor, medicii au rămas stupefiați... Lansarea celei de-a doua misiuni lunare a Indiei a fost amânată din cauza unor probleme tehnice...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri