Antena Căutare

Iranul trebuie să-i pedepsească pe toţi cei care se fac vinovaţi în catastrofa avionului ucrainean doborât, afirmă Rohani

Preşedintele iranian Hassan Rohani a dat asigurări marţi că ţara sa urmează să-i ”pedepsească” pe toţi cei vinovaţi de catastrofa aeriană a Boeingului ucrainean, doborât din greşeală de o rachetă iraniană la 8 ianuarie, în apropiere de Teheran, omorând toate cele 176 de persoane de la bordul aeronavei, relatează AFP.

”Pentru poporul nostru este foarte important în acest accident ca oricine a greşit sau a fost neglijent la orice nivel” să fie urmărit în justiţie, a declarat el într-un discurs televizat, precizând că ”toţi cei care ar trebui să fie pedepsiţi trebuie să fie pedepsiţi”.

”Sistemul judiciar trebuie să înfiinţeze un tribunal special cu judecători de rang înalt şi o duzină de experţi (...). Întreaga lume va privi”, a continuat Rohani.

După ce au dezminţit ipoteza potrivit căreia avionul Ukraine International Airlines (UIA) ar fi putut fi doborât de o rachetă iraniană, forţele armate iraniene şi-au recunoscut sâmbătă dimineaţa vina în această dramă, evocând o ”eroare umană”.

Între cele 176 de victime ale catastrofei se află, în majoritate, iranieni şi canadieni.

Premierul canadian Justin Trudeau a dat asigurări luni că ”se va face dreptate”, iar ţările afectate de ramă - Canada, regatul Unit, Ucraina, Suedia şi Afganistanul - exercită presiuni pentru ca Iranul să efectueze o anchetă transparentă.

Anunţul cu privire la vina forţelor armate a creat un şoc în Iran şi un val de indignare.

Luni, potrivit unor înregistrări video postate pe reţele de socializare, iranieni au ieşit în stradă a treia zi consecutiv şi păreau să scandeze sloganuri împotriva aurtorităţilor.

Sursa : news.ro

Mareşalul Haftar părăseşte Moscova fără să semneze acordul privind un armistiţiu în Libia... Teheranul anunţă arestări în legătură cu doborârea zborului PS752...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x