Antena Căutare

Anunțul momentului. Stare de urgență în Italia, până pe 15 octombrie, pentru a stopa pandemia de coronavirus

Italia a decis prelungirea stării de urgență până pe 15 octombrie. Premierul italian Giuseppe Conte a apreciat că prelungirea stării de urgenţă la nivel naţional, din cauza epidemiei de COVID-19, este inevitabilă.

Anunțul momentului. Stare de urgență în Italia, până pe 15 octombrie, pentru a stopa pandemia de coronavirus
Stare de urgență în Italia, până pe 15 octombrie | Hepta

Starea de urgenţă în Italia ar urma să expire vineri, iar Conte a propus prelungirea până în octombrie, astfel că în Peninsulă autoritățile au aprobat termenul de 15 octombrie.

Stare de urgență în Italia până pe 15 octombrie

Autorităţile italiene folosesc starea de urgenţă pentru a permite acţiuni rapide şi evitarea birocraţiei în caz de calamităţi naturale, cum ar fi cutremurele, sau în caz de crize sanitare. În ultimele luni, premierul s-a prevalat de atribuţiile suplimentare pe care le deţine în acest context pentru a lua decizii importante, cum ar fi interdicţiile de circulaţie, fără a le trece prin parlament.

Citește și:

Suedia dă șah la coronavirus! Ce a decis referitor la măști, în comparație cu România. „Scad numerele!”

Italia va putea utiliza în continuare, în caz de focare de infecție se pot folosi spații noi ca hoteluri, cazărmi sau chiar nave pentru pacienții pozitivi, în vreme ce angajații instituțiilor publice și private pot continua să lucreze de acasă. Starea de urgență permite și blocarea zborurilor către și dinspre țări care sunt considerate cu risc înalt de contaminare sau identificarea anumitor naționalități al căror acces să nu fie permis în peninsulă.

România și Bulgaria, pe lista țărilor de risc în Italia

Autoritățile din Italia au luat și măsuri care restricționează accesul străinilor în țara lor. Astfel, legăturile aeriene şi terestre cu 16 state din afara Uniunii Europene și a spațiului Schengen au fost sistate, iar recent Italia a impus carantina timp de 14 zile cetățenilor care vin dinspre România și Bulgaria. MAE a anunțat că situația va fi reanalizată pe 31 iulie.

Suedia dă șah la coronavirus! Ce a decis referitor la măști, în comparație cu România. „Scad numerele!”... Descoperire de ultim moment despre COVID-19! Oamenii înalți, în pericol mai mare de îmbolnăvire! De la ce înălțime se du...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x