Antena Căutare

Italia ia „măsuri extraordinare” împotriva răspândirii coronavirusul. 12 orașe au fost închise, de teama epidemiei. „Cei care nu respectă carantina vor fi pedepsiți”

Numprul persoanelor infectate cu coronavirus în Italia crește alarmant de la o oră la alta. Zeci de mii de oameni, din 12 orașe, nu mai au voie să-și părăsească localitățile. Cei care nu se supun „vor fi pedepsiți”.

Italia ia „măsuri extraordinare” împotriva răspândirii coronavirusul. 12 orașe au fost închise, de teama epidemiei. „Cei care nu respectă carantina vor fi pedepsiți”
Italia ia „măsuri extraordinare” împotriva răspândirii coronavirusul

Autoritățile din Italia anunță „măsuri extraordinare” în lupta cu răspândirea coronavirusului în Europa.

Sâmbătă, premierul Giuseppe Conte a anunţat planul de urgenţă, în timp ce numărul de cazuri confirmate a ajuns la 79 în ţară, scrie BBC. Măsurile au fost aplicate după ce doi cetăţeni italieni au murit după au fost infectaţi cu COVID-19.

Astfel, aproximativ 12 localități din regiunile nordice Lombardia şi Veneto au fost puse sub carantină în urma planului de urgenţă. În jur de 50.000 de oameni din oraşele din nord au fost sfătuiţi de către autorităţi să rămână acasă.

Mai multe medicamente ar putea să dispară din cauza epidemiei de coronavirus. Reacția celor din industrie

Potrivit „Corriere della sera”, Conte a anunţat, la finalul şedinţei Consiliului de Miniştri, că poliţiştii şi, la nevoie, forţele armate se vor asigura că sunt respectate măsurile de carantină.

Încălcarea măsurilor de precauţie va fi pedepsită, a adăugat Conte.

De asemenea, au fost suspendate manifestările publice şi activităţile şcolare.

„Suntem foarte încrezători cu privire la colaborarea oamenilor. Sunt sigur că va exista o formă de colaborare intensă cu comunitatea locală. În orice caz, vom pregăti măsuri pentru ca iniţiativele luate să fie puse în aplicare pe deplin”, a spus Conte.

Descoperire de ultimă oră despre coronavirus! Oamenii pot fi adevărate bombe cu ceas, fără să știe. Care este perioada de incubaţie a virusului mortal?

Ministerul Sportului a suspendat toate activităţile sportive programate duminică în Veneto şi Lombardia. Astfel, meciurile Atalanta-Sassuolo, Inter-Sampdoria şi Verona-Cagliari sunt anulate.

Stare de urgență în Italia. Epidemia de coronavirus este de neoprit! Doi morți zeci de oameni infectați, în câteva ore. ... Situație dramatică în Italia. 355 de români sunt în carantină, în orașul Codogno. Ce le este strict interzis să facă în ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x