Antena Căutare

Jacques Chirac sufera de memorie scurta, dar scapa de tribunal

De cateva luni Jacques Chirac sufera de anosognosie, indica un raport medical semnat de profesorul doctor Olivier Lyon-Caen si depus, vineri, la Judecatoria Pauthe si la Parchetul din Paris, informeaza Le Journal du Dimanche. Anosognosia, simptom al maladiei Alzheimer, consta in incapacitatea persoanei de a recunoaste ca sufera de aceasta boala.

Jacques Chirac are 78 de ani si din cauza acestui simptom el nu ar fi constient de propriile lui tulburari neurologice, in sensul ca el „uita ca uita". Aceasta boala se caracterizeaza prin leziuni in emisfera cerebrala dreapta, in principal dupa un accident cerebral ischemic provocat de scurtcircuitarea alimentarii cu sange.

In anul 2005, Jacques Chirac a fost spitalizat cu diagnosticul accident vascular cerebral. In ianuarie anul acesta, Le Jorunal de Dimanche confirma faptul ca Jacques Chirac sufera de boala Alzheimer. Bernadette Chirac, sotia fostului presedinte al Frantei, a dezminti categoric, declarand ca nu poate sa accepte ceea ce insinueaza publicatia. „Medicii au spus ca el nu sufera de Alzheimer. Si eu ii cred pe ei", a ripostat Bernadette Chirac.

Pentru a elabora acest raport medical, solicitat de Bernadette Chirac si fiica, Claude, profesorul Lyon-Caen l-a supus pe fostul sef de stat unor investigatii imagistice si unui set de teste psihologice.

Astfel, el a ajuns la concluzia ca Jacques Chirac nu se poate prezenta la procesul pentru acuzatii de deturnare de fonduri in anii ‚90, in perioada cand a fost primarul Parisului.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

750.000 de somalezi ar putea muri de foame pana la sfarsitul anului... Romania, pe lista "locatiilor negre" cu centre de detentie ale CIA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x