Antena Căutare

Japonia a decis să trimită veste antiglonţ în Ucraina, un gest istoric din partea acestei ţări

Japonia trimite Ucrainei veste antiglonţ, transmite CNN, care precizează că este un gest istoric al Japoniei, care şi-a respectat Constituţia pacifistă după Al doilea Război Mondial.

Japonia a decis să trimită veste antiglonţ în Ucraina, un gest istoric din partea acestei ţări Galerie
Japonia a decis să trimită veste antiglonţ în Ucraina, un gest istoric din partea acestei ţări | Shutterstock

Este pentru prima dată când Japonia trimite veste antiglonţ în străinătate. Forţele de autoapărare ale Japoniei au trimis marţi veste antiglonţ în Ucraina - o mişcare rară pentru ţară, care trebuie să-şi susţină constituţia pacifistă de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Japonia a decis să trimită veste antiglonţ în Ucraina, un gest istoric din partea acestei ţări

Potrivit sursei citate, ”prevederile stricte care interzic transferul de provizii de apărare din Japonia către părţile aflate în conflict au fost actualizate marţi pentru a permite ca echipamentele de apărare să fie date Ucrainei în urma invaziei Rusiei, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării din Japonia.

Citește și: Volodmir Zelenski, nou mesaj în plin război cu Rusia: „Le sunt recunoscător ruşilor care susţin Ucraina”

Este pentru prima dată când forţele armate ale Japoniei trimit veste antiglonţ în străinătate. Acestea au fost trimise marţi cu un avion al Forţelor de Autoapărare Japoniei care pleacă de la baza aeriană Komaki din prefectura Aichi, potrivit unui tweet al Ministerului Apărării.

Donaţia Japoniei a venit după o solicitare a ministrului apărării al Ucrainei vinerea trecută.

Japonia intenţionează, de asemenea, să livreze Ucrainei alte provizii neletale de urgenţă, cum ar fi alimente, produse de igienă, camere foto, generatoare de energie, corturi şi îmbrăcăminte de iarnă, potrivit Ministerului Apărării.

Într-o conferinţă de presă de marţi, secretarul şef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, a declarat că este „de importanţă critică” ca Japonia şi securitatea sa naţională să răspundă ferm împreună cu alte naţiuni împotriva agresiunii ruse şi să ofere sprijin Ucrainei. Japonia nu plănuieşte să trimită arme letale în Ucraina, a adăugat Matsuno.

Citește și: Semnificația literei Z în războiul ruso-ucrainean. Ce înseamnă această literă și de către cine e folosită

Japonia a îngheţat bunurile a 32 de oficiali şi oligarhi din Rusia şi Belarus

Japonia a îngheţat bunurile a încă 32 de oficiali şi oligarhi din Rusia şi Belarus, ca urmare a invadării Ucrainei de către ruşi, a anunţat Ministerul japonez de Finanţe.

Noile sancţiuni vizează 20 de ruşi, inclusiv pe adjuncţii şefului de cabinet al administraţiei preşedintelui Vladimir Putin, vicepreşedinţii parlamentului, liderul Republicii Cecene şi directori ai companiilor cu legături strânse cu guvernul, cum sunt Volga Group, Transneft şi Wagner.

Ceilalţi 12 vizaţi de sancţiuni sunt oficiali şi oameni de afaceri din Belarus, potrivit news.ro.

Rusia recrutează sirieni pentru a lupta în Ucraina

Rusia recrutează mercenari sirieni cu experienţă de gherilă urbană pentru a combate în Ucraina, a confirmat luni un purtător de cuvânt de la Pentagon.

"Noi credem că informaţiile potrivit cărora ei (ruşii) recrutează combatanţi sirieni pentru a-şi extinde forţele în Ucraina sunt veridice", a afirmat purtătorul de cuvânt al ministrului Apărării, John Kirby.

"Este interesant că Putin apelează la combatanţi străini", a continuat el, ştiind că potrivit Pentagonului Rusia a angajat în Ucraina practic toate forţele de luptă mobilizate în ultimele luni la frontiera ruso-ucraineană, estimate de Washington la mai mult de 150.000 de soldaţi.

The Wall Street Journal a informat că Moscova, care a lansat o invazie în Ucraina la 24 februarie şi a întâlnit o rezistenţă neşteptată, a început în ultimele zile să recruteze combatanţi sirieni pentru a-i folosi în preluarea controlului zonelor urbane.

Volodimir Zelenski, nou mesaj în plin război cu Rusia: „Le sunt recunoscător ruşilor care susţin Ucraina”... Olena Zelenska, mesaj pentru presa internațională. Ce dezvăluiri a făcut despre poporul ucrainean: „A subestimat țara no...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x