Antena Căutare

Japonia, ingropata sub zapada. Iar gerul continua sa faca victime in Europa

Peste 50 de oameni si-au pierdut viata in Japonia din cauza caderilor masive de zapada. Mai multe sate sunt practic acoperite de zapda, stratul de zapada depasind 3 metri. In Myoko autoritatile au inchis 14 scoli si centre speciale de educare.

Cu toate ca utilajele de deszapezire lucreaza continuu caderile masive de zapada fac imposibila reluarea activitatilor. Mai multe prefecturi au cerut ajutor financiar guvernului nipon, deoarece fondurile alocate deszapezirii au fost deja epuizate.

Autoritatile nipone i-au avertizat pe localnici sa nu curete singuri zapada de pe acoperisuri si sa aiba grija cand merg pe strada. Din cauza nametilor, santurile nu mai sunt vizibile, iar riscul de ranire este mare.


Gerul continua sa faca victime in Europa

Douazeci de oameni au murit inghetati numai in ultimele 24 de ore, in mai multe tari din centrul si estul continentului. Temperatura a scazut, noaptea, chiar si sub minus 30 de grade. Potrivit meteorologilor, nu scapam de ger nici in urmatoarele zile.

Fluviul Vistula din Polonia arata ca un patinoar natural. Sunt peisaje de poveste dar sub aparente se ghiceste pericolul. Iar temperaturile de minus 31 de grade Celsius au facut victime pe tot continentul. In total, peste 60. 15 dintre ele, in Polonia, in majoritate oameni fara adapost. Primariile gasesc solutii de criza. Au instalat pe strazi sobe cu carbuni, la care trecatorii se mai pot incalzi.

In Ucraina, 12 oameni au murit de frig in ultimele 24 de ore. Sute de ucraineni au ajuns in spital cu hipotermie sau degeraturi.

In Serbia, a aparut o alta problema. Utilajele de deszapezire incep sa duca lipsa de carburant. Asta in timp ce mai multe localitati sunt aproape izolate din cauza drumurilor blocate de nameti.

Vremea este la fel de aspra in toata peninsula Balcanica. In Bosnia, troienele de zapada au ajuns si la doi metri.

Zapada a ingropat si muntii din Kosovo. Temperatura a coborat, aici, pana la minus 20 de grade, ceea ce inseamna, totusi, cea mai rece iarna din ultimii 25 de ani.

Meteorologii anunta ca valul de frig se extinde si va cuprinde, treptat, si vestul continentului. Italia se asteapta la cea mai rece saptamana din ultimele decenii, iar Elvetia, Germania si sudul Frantei se lupta si ele cu gerul si zapada.


foto: 1funny.com

Ucraina: Mandat international de arestare pentru un apropiat al Iuliei Timosenko... Bulgaria primeste CADOU de la SUA avioane F-16 vechi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x