Antena Căutare

Jaroslaw Kaczynski: Crearea unei armate europene ar transforma UE intr-o superputere

Liderul opozitiei conservatoare din Polonia, Jaroslaw Kaczynski a declarat, in cadrul Forumului Economic Mondial de la Krynica, ca alcatuirea unei armate europene unite ar face din Uniunea Europeana o superputere, conform site-ului euractiv.ro.

"Sunt un euro-realist si militez pentru o Europa mai puternica, in special in ceea ce priveste aspectele politico-militare", a adaugat Kaczynski.

Acesta a insistat ca in Europa trebuie sa se formeze un centru politic echipat cu forte armate, ceea ce ar face din acest centru un partener egal pentru Statele Unite.

"Vreau sa fac din Europa o superputere", a adaugat Kaczynski. Oficialul a vorbi si despre China si India, care nu trebuie omise din aceasta ecuatie.

Cat despre o potentiala integrare a fortelor militare in UE, Kaczynski a fost de acord, insa „cu conditia ca aceasta sa fie o armata foarte puternica si nu o brigada sau o initiativa ridicola".

Totodata, oficialul a aratat ca niciun stat european nu poate accede la statutul de superputere, nici macar Rusia sau Franta si Germania laolalta, pentru ca acestea sunt „pur si simplu prea mici".

Jaroslaw Kaczynski este fratele geaman al fostului presedinte Lech Kaczynski, decedat in urma unui accident aviatic pe 10 mai 2010 in Rusia.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Ungaria: 14 romani, raniti intr-un accident. Doi, in stare grava!... In memoriam 9/11, in varianta hackerilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x