Antena Căutare

Jose Manuel Barroso: "Sunt convins ca putem conta pe Romania pentru renasterea europeana"

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, s-a declarat convins ca UE poate conta pe Romania si pe cetatenii ei pentru a reusi o "renastere europeana", in contextul noilor provocari cu care se confrunta Europa.

"Sunt convins ca impreuna vom reusi sa ducem cu bine la capat o noua mare aventura europeana, cea a aparitiei, la finalul crizei actuale, a unei Uniuni Europene regenerate, perfect adaptata la provocarile de astazi si de maine, ramanand, in acelasi timp, ancorata cu fermitate in valorile si principiile sale fondatoare. Sunt convins ca putem conta pe tara lui Mircea Eliade si a lui Constantin Brancusi, a lui Eugen Ionescu si a lui Emil Cioran. Da, sunt convins ca putem conta pe Romania si pe cetatenii ei pentru a reusi impreuna aceasta renastere europeana. Tin sa-i multumesc calduros presedintelui Basescu si Guvernului roman pentru rolul lor motrice si soliditatea angajamentului lor in favoarea Uniunii Europene", a spus Barroso, in mesajul transmis cu prilejul marcarii la Bucuresti a cinci ani de la aderarea Romaniei la UE.

El a precizat ca in UE esecul unuia dintre membri in a respecta valorile, principiile si interesele comune poate conduce la un esec colectiv. Barroso a facut apel la solidaritate pentru a putea face fata provocarilor cu care se confrunta intreaga Europa.

"Pentru Romania, calea catre aderarea la UE si aderarea in sine s-au dovedit in mod egal foarte constructive. Au fost insotite de ample reforme, care au contribuit la modernizarea tarii si de care au beneficiat cetatenii romani. Dar nu trebuie sa fim naivi: niciuna dintre reusitele noastre europene nu poate fi considerata definitiva, in special intr-o lume in schimbare rapida, din ce in ce mai interconectata. Trebuie sa facem in mod constant eforturi pentru a mentine si consolida aceste reusite, prin adaptarea Uniunii la noile circumstante. Succesul nostru depinde atat de ceea ce se poate intampla la Bruxelles, cat si de ceea ce poate intreprinde fiecare stat membru pentru a face Europa mai puternica si mai unita", a transmis Barroso, care a subliniat ca a sosit momentul de reinnoire a Europei si ca in mijlocul acestei "grave crize" este nevoie de o adaptare la noul mediu.

Citeste si Jurnalul!

Baze de date comune cu huliganii violenti din UE?... Cutremur de 6,9 grade in Vanuatu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x