Antena Căutare

Juncker consideră nerealistă propunerea de campanie a lui Corbyn de a negocia un nou acord al Brexitului

Propunerea liderului opoziţiei laburiste britanice Jeremy Corbyn de a negocia un nou acord în vederea unei ieşiri a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) este nerealistă, apreciază preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, relatează AFP.

În perspectiva alegerilor legislative anticipate de la 12 decembrie în Marea Britanie - declanşate cu scopul scoaterii Brexitului din impas -, premierul conservator Boris Johnson face campanie pentru acordul retragerii pe care l-a încheiat în octombrie cu Bruxellesul, sperând să obţină o majoritate în Parlament pentru a-l pune în aplicare.

Liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn promite ca, în cazul unei victorii, să negocieze un nou acord în vederea ieşirii regatului din Uniune, pe care să-l supună aprobării într-un referendum, cu alternativa unei rămâneri a Marii Britanii în UE.

”Eu nu voi mai fi în funcţie”, ”viitoarea Comisie va decide dacă există sau nu o marjă de manevră în vederea unui nou acord”, a declarat Jean-Claude Juncker într-un interviu acordat BBC.

Însă, ”sincer, eu nu cred că este o abordare realistă”, a apreciat Juncker.

Amânat în trei rânduri, Brexitul este prevăzut de-acum la 21 ianuarie 2020.

Jean-Claude Juncker consideră că Regatul Unit va părăsi UE la această dată.

”Este o poveste prea lungă, care trebuie să aibă şi un sfârşit”, a declarat el.

Plecarea lui Jean-Claude Juncker de la şefia Comisiei era prevăzută la 31 octombrie, însă intrarea în funcţie a Comisiei Ursulei von der Leyen, care urmează să-i succeadă în funcţie, a fost amânată cu cel puţin o lună, din cauza unor dificultăţi în a-şi forma echipa.

Sursa : news.ro

Feriți-vă de ei! Ce au ajuns să facă acești români este de condamnat. Toată lumea ar trebui să se păzească... Piotr Verzilov şi Veronika Nikulşina de la Pussy Riot, arestaţi la un concert Scorpions la Moscova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x